Eğitim:
banner175
Suriyeliler için Türkçe Kursu
Denizli’de yaşayan Suriyelilerin daha iyi anlaşabilmeleri için ‘Türkçe öğreniyorum, mutlu yaşıyorum’ adı altında proje başlatıldı.
 
 
19 İLÇENİN TAMAMINDA KURS
Denizli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre; kurs savaştan kaçıp gelen ve eğitim alamayan Suriyelileri kapsıyor. Açıklamaya göre, Yabancı uyruklu çocuklar ve yetişkinlerin, özellikle eğitim ve sağlık alanlarında sorunlarını daha iyi anlatabilmeleri amacıyla 19 ilçenin Halk Eğitim Merkezlerinde Türkçe kursları açılacak”
 
“KONUŞMA SEVİYESİNDEN OKUMA YAZMA SEVİYESİNE...”
Yabancı uyruklu çocukların eğitim ortamlarına uyumlarının sağlanmasında suçlama, dışlama ve ayrıma maruz kalmamaları için daha önce öğretmenlere hizmet içi eğitimleri verildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Denizli’deki tüm ilçelerin Halk Eğitim Müdürlükleri tarafından; konuşma seviyesi olan “A-1” ve okuma ve yazma seviyesi olan “A-2” olarak adlandırılan kurslar açılarak çocuk ve yetişkinlere temel seviye Türkçe dersleri verilecek” denildi.
 
“DERTLERİNİ TÜRKÇE ANLATACAKLAR”
“Toplam 320 saat olacak olan Türkçe dersler için yabancı uyruklu çocuklar ve yetişkinler muhtarlıklar ve ya Halk Eğitim Merkezlerine başvurabilecek” denilen açıklamada, “Verilecek Türkçe dersler sonrası yabancı uyruklular başta eğitim ve sağlık olmak üzere sosyal hayattaki bir çok alanda sorunlarını Türkçe olarak anlatıp anlayabilecekler” görüşlerine yer verildi.
 
DENİZLİ’DE BİN 585 YABANCI ÖĞRENCİ VAR
Denizli’de 89’u okul öncesi, 983’ü ilkokul, 407’si ortaokul ve 106’sı lise olmak üzere bin 585 yabancı öğrenci bulunduğunun bildirildiği açıklamada şöşle denildi:
“Daha öncede; öğrencilerin Türkçeyi yaşayarak öğrenmeleri için Türkçe dil becerisi zayıf olan öğrencilerin sınıflara dengeli dağıtılmasına özen gösterilerek, diğer akranlarıyla kaynaşmaları için gerekli çalışmalar yapılmıştı.” (Fotoğraf: Malatya’da düzenlenen bir kurstan.. Agrimedya.com’dan alınmıştır)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku