Eğitim:
banner175
Vali Karahan'dan yeni eğitim yılı mesajı
Yazılı açıklama yapan Vali Karahanın mesajı şöyle:
Cennet Ülkemizin aydınlık yarınlarının, Aziz Milletimizin istikbalinin emanet edileceği çocuklarımızın ilim deryasına kulaç atacağı bir eğitim öğretim yılını daha Milletçe karşılamaktayız.
Eğitim, toplumsal yaşamımızın biçimlendirilmesinde, geleceğe yönelik adımlarımızın belirlenmesinde ve çağdaşlaşma sürecinin başarıya ulaşmasında vazgeçilmez öğedir. Sağlam temeller üzerine kurulmuş bir yaşam, çocuklarımızın geleceği için olduğu kadar, genç nüfus yoğunluğuna sahip Ülkemizin geleceği için de temel koşuldur.
 
Ülkemizin her alanda daha da güçlü bir şekilde uluslararası alanda temsil edilmesi hiç kuşkusuz iyi yetişmiş insan gücüne bağlıdır. Bu da çocuklarımızın nitelikli bir eğitim almasıyla mümkündür.
Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik donanımların yanında milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerle bezenmiş olarak yetiştirmektir. Devletimizin ve milletimizin geleceğini garanti altına alarak insanlarımızın mutlu ve müreffeh yaşamalarını temin etmenin yolu da buradan geçmektedir.
 
Birbirinden Kıymetli Öğretmenlerimiz!
Ülkemizin geleceğinin mimarları olduğunuzdan şüphemiz yoktur! Bu münasebetle öğrencilerinize bilgiyi aktarmaktan ziyade bilgiye ulaşmanın ve onu paylaşmanın yollarını göstereceğinizden, çağın gereklerine vakıf, özgüveni tam, hedefini bilen, milli, ahlaki, insani ve evrensel değerlerle donatılmış şahsiyetler olarak yetiştireceğinizden eminim. Bu zor, meşakkatli fakat kutsal görevinizde sizlere başarılar diliyorum!
 
 Çok Değerli Anneler ve Babalar!
 Eğitimin ailede başladığı, okulda geliştiği ve toplumda olgunlaştığı gerçeğinden hareketle bin bir cefa ve fedakârlıkla büyüttüğünüz ciğerparelerinizin geleceğe hazırlanmasında okul yönetimleri ve öğretmenlerimizle sürekli işbirliği sağlayacağınıza inanıyorum. Çünkü çocuklarınızın ilk öğretmenleri ve onları en iyi tanıyanlar sizlersiniz. Dolayısıyla onlara güveniniz, güven veriniz, başarısızlık durumlarında onlara umut aşılayıp hayata bağlayınız.
 
Ve Sizler… Umudumuz, Geleceğimiz, Sevgili Öğrencilerimiz!
 Evinizden sonra en fazla vakit geçirdiğiniz, paylaşmayı, yardımlaşmayı, başarıya arkadaşlarınızla el ele yürümeyi öğrendiğiniz okullarınızın açılmasının mutluluk ve sevincini yaşadığınızı biliyor ve mutluluğunuzu paylaşıyorum. İnanıyorum ki gelişen dünyanın gereklerini uhdesinde barındıran eğitim yuvalarınızda Ülkemizin ve Milletimizin ufuklarını aydınlatan birer güneş olarak doğacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi bugün bulunduğu konumdan çok daha ileri seviyelere taşımak için çaba sarf edeceksiniz. Bu zor süreçte insanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet olduğunu aklınızdan bir an olsun çıkarmayacağınızdan şüphe duymuyor, eğitim hayatınızda ayrı ayrı her birinize üstün başarılar diliyorum.
 Bu duygu ve düşüncelerle 2017-2018 eğitim-öğretim yılının İlimize, ülkemize ve eğitim camiamıza hayırlı olması temennisiyle, öğrenci ve öğretmenlerimizin ‘İlköğretim Haftası’nı kutluyor, başarılar diliyorum.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku