Ekonomi:
banner175
Ak Parti Denizli Milletvekili Tin: Toprağı su ile buluşturduk
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Pamukkale ilçesine bağlı Akköy’de vatandaşlarla biraraya geldi. Akköy merkezinde bulunan park kahvesinde vatandaşlarla buluşan Milletvekili Şahin Tin’e AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Aracı ve ilçe başkan yardımcıları da eşlik etti.
 
Denizli’nin tarım ve hayvancılık anlamında stratejik bir öneme sahip olduğunu konuşmasında ifade eden Milletvekili Şahin Tin, üreticilerin pek çok kalemde desteklendiğini, finansman ihtiyaçlarının karşılanması için de düşük faizli krediler verildiğini söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Pamukkale ilçemize bağlı Akköy bölgemiz özellikle tarımsal alan bakımından son derece verimli arazileri uhdesinde barındırıyor. Gıda üretimi konusu ülkelerin bağımsızlığına en büyük katkı koyan unsurların başında yer alıyor. Bölgemiz bu anlamda çok şanlı bir alana sahip.  Kendi kendine yetmenin yanında Denizli’mizin de önemli bir gıda üretim deposu konumunda. Özellikle bu verimli arazilerin olduğu bölgemizde toprağı suyla, çiftçimizi bilgiyle buluşturduğumuzda üretimde büyümenin kaçınılmaz olduğu gerçeğini çok iyi biliyoruz. Bölgenin tarımsal yürüyüşü bakımından zenginliği, ihtiyaç duyulan taleplerin cevaplanması stratejik bir önem arz etmektedir. Aynı zamanda tarımsal ihtiyaçların karşılanması için de elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz” dedi.
 
VERİMLİ TOPRAKLARA SAHİBİZ
 
En zor koşulları bile aşarak dağları delip arazilere su taşıdıklarını söyleyen Milletvekili Şahin Tin, “Pamukkale ilçemizin tarımsal alanda kalkınmasını önemsiyor ve destekliyoruz” dedi. Milletvekili Şahin Tin; “Pamukkale ilçemizde ekonomik olarak tarımsal anlamda üretimi yapılan ve gelir elde edilen meyve, sebze ve tarla ürünleri 40’ın üzerindedir. Bölgede yaklaşık 288 Bin dekarlık alanda tarım yapılmaktadır. Yine bu bölgede yaklaşık yüzde 47’lik orana sahip alanda sulu tarım gerçekleştirilmekte, yüzde 53’lük alanda ise kuru tarım yapılmakta. Özellikle tarla bitkileri konusunda bölge oldukça verimli, ancak meyve, sebze ve bağ alanları da önemli bir yer tutmaktadır. 2016 yılında destekleme ödemesi olarak sadece Pamukkale ilçemizde toplam 7 Milyon 736 Bin 233 liralık üreticilerimiz için hak ediş düzenlenmiştir. Özellikle bu bölgede sulu tarımın artırılması için yürütülen çalışmalar semeresini vermiştir. Pamukkale ovası cindere barajından tünelle aktarılan cazibeli su ile sulanmaya başlanmıştır. Bununla birlikte tarımsal alanda maliyetler düşürülmüş, elektrik sarfiyatı en az düzeye indirilmiştir. Yapılan iletim kanalları sulamayı daha cazip hale getirmiştir. Hükümetimiz yapılamaz denileni yaparak önemli bir hizmeti üreticilerimizin emrine sunmuştur. AK Parti olarak bizler çiftçilerimize her türlü desteği vermek için gerekli olan adımları atmayı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku