Ekonomi:
banner175
Ak Parti Milletvekili Ök'ten yapılandırma değerlendirmesi
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün Ök, AK Parti olarak bugüne kadar vatandaşların taleplerini dinlediklerini ve ihtiyaç duydukları tüm düzenlemeleri kanun teklifi kapsamına aldıklarını söyledi.
Bir süredir vatandaşların borçların yapılandırılması konusunda talepleri olduğunu belirten Vekil Ök, kamuya olan yükümlülükler konusunda tüm talepleri titizlikle incelediklerini, ihtiyaçları belirleyerek yapılabilecek düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirtti.
 
Ök, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımızın vergi dairelerinde hangi türden olursa olsun tüm borçlarını yeniden yapılandırmasını sağlıyoruz. Tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiçbir yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, tüm idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, sosyal güvenlik kurumuna olan borçlar, il özel idarelerine, belediyelere ödenen vergi ve ücretleri yapılandırıyoruz. Ayrıca meslek odaları gibi düzenleyici ve denetleyici kuruluşlara ve birçok kuruma ait alacakları da yapılandırma kapsamına alarak Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasını hayata geçirmiş olduk.”
 
Vergiler Yapılandırma Kapsamında Taksitle Ödenebilecek
Kanunla birlikte vergilerin peşin veya 48 ay taksitle ödenebileceğini, peşin ödenmesi hâlinde vergi aslından yüzde 90’a varan indirimlerin gerçekleşeceğini ifade eden Nilgün Ök; “Daha önceki yapılandırma ödemelerinde 36 ay vade vardı, şimdi bu süreyi 48 aya yani 4 yıla çıkarıyoruz.”
 
2 Bin Lirayı Aşmayan Borçlar Silinecek
Yaptıkları düzenlemeyle ilk defa vatandaşların vergi dairelerine vergi, ceza, faiz gibi borçların hangi türden olursa olsun 2 bin lirayı aşmayan borçlarını sileceklerini vurgulayan Milletvekili Ök, sözlerine şöyle devam etti “Bir kişinin 31 Aralık 2022 tarihinden önce ödenmesi gereken borçlarının toplamı 2 bin lirayı aşmıyorsa bu düzenleme kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere hiçbir şart aranmadan borçlarını siliyoruz.”
 
 
Teklifimizdeki diğer bir düzenleme ise Matrah ve vergi artırımı
Vergi mükelleflerinin 2018 ile 2022 yıllarına ait matrah ve vergilerini kanunda ön görülen asgari tutarlardan az olmamak üzere vergi artırımı ve ödemelerine de düzenleme getirdiklerini belirten Ök, matrah artırımı kapsamına alınan vergilerin peşin veya 12 taksitle ödenebileceğini ifade etti.
 
Kanun teklifimizle getirdiğimiz bir diğer madde ise kamuoyunda stok affı olarak bilinen düzenleme yani işletme kayıtlarının düzeltilmesi
İşletmede mevcut olup kayıtlarda yer almayan veya kayıtlarda yer alıp işletmede mevcut olmayan emtiaya, makine, teçhizat, demirbaşlar ile kayıtlarda yer alıp işletmede mevcut olmayan kasa mevcudu ile ortaklardan alacaklara ilişkin kayıtların düzenleneceğini söyleyen Ök, bu kapsamda 30 Nisan 2023’e kadar beyan yapılabileceklerini, böylece işletme kayıtlarının fiili duruma uygun hâle getirilerek kayıtlı ekonomiye geçişi teşvik edeceğini belirtti.
 
AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök açıklamasında “Yine Kanun Teklifimizle Gelir Vergisi Kanunu’nda yer alan ilk defa işe başlayan genç girişimci gelir vergisi istisna tutarını 75 bin TL’den 150 bin liraya çıkarıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
 
Düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin 30 Nisan 2023'e kadar ilgili idareye başvurabileceklerini bildiren Ök, yapılan düzenlemeden yaklaşık 8 milyon vatandaşın yararlanabileceğini ifade etti.
 
Nilgün ÖK, “Bugüne kadar her adımımızı milyonlarca vatandaşımızın hayatını olumlu yönde etkilemek için attık, atmaya da devam edeceğiz. Kanun teklifimizin milletimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku