Ekonomi:
banner175
Büyükşehir Zabıta, usulsüz fiyat artışlarına karşı savaş açtı
Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın usulsüz fiyat artışı konusundaki talimatının ardından harekete geçti. Son zamanlarda kur artışından faydalanarak haksız kazanç elde edilmesinin önüne geçmek için özellikle marketlerde denetimde bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler ayrıca 3 Ekim 2018 itibari ile kullanılması zorunlu hale gelen yerli üretim logolarının da kullanılıp kullanılmadığını inceledi. Vatandaşlardan gelen ihbarları da göz önüne alan ekipler özellikle yerli ürünlerdeki fiyat artışlarının üzerinde durdu. Marketlerdeki etiketleri tek tek kontrol eden Büyükşehir Zabıta, usulsüzlük tespit edilmesi halinde konuyu Ticaret Bakanlığı’nın ilgili kurullarına gönderecek.
 
Eski ve yeni fiyatlar karşılaştırılıyor
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Özkan Tosun, gerek vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirmek ve gerekse kur artışına bağlı olarak fahiş fiyat artışının önüne geçmek için denetimlerde bulunduklarını belirtti. Tosun, "Ürünlerin üzerinde etiketler bulunup bulunmadığına bakarak, eski fiyatlarla yeni fiyatları karşılaştırıp, en son ne zaman fiyat artışı yapıldığını tespit ediyoruz. Ürünlerin üzerinde yerli üretim logoları var mı, yok mu bunları kontrol ediyoruz. Ürünlerin gramaj kontrollerini de yapıyoruz. Olumsuz bir durum tespit edilirse konu Ticaret Bakanlığı’nın ilgili kuruluna gönderiliyor. İlgili kanun ve yönetmeliklere riayet etmeyen yerel firmalara 5 bin TL’ye kadar, ülke çapında hizmet veren firmalara ise 50 bin TL’ye kadar cezalar veriliyor” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku