Ekonomi:
banner175
DEGİAD elektrik zammının gözden geçirilmesini istiyor
DEGİAD yönetimi adına yapılan yazılı açıklamada 1 Temmuz’dan geçerli olmaküzere EPDK’nın elektriğe yüzde 14,98 oranında zam yapması eleştirildi.
 
Son 5 yılda enerjinin çoğunun sçimlere aktarıldığının belirtildiği açıklamada, “Şu açıkça dile getirilmelidir ki; ülkemiz 3 Genel Seçim, 2 Yerel Seçim, 1 referandum ve tekrar edilen İstanbul seçimiyle geçirdiği son 5 yıllık dilimde, yaşanılan ekonomik sıkıntıya dair yapıcı ve kalıcı adımlar atmak yerine, enerjisini siyasi seçimler ve sonuçlarına odaklanarak harcamak durumunda kalmıştır” denildi,
 
KRİZLE MÜCADELE EDİYORUZ
Öncelğin ekonomi olması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Dolayısıyla iş dünyası uzun bir süredir, bu ve benzer sebeplerden dolayı yaşanılan ekonomik krizle mücadele içindedir. Artık siyasi aktörlerden de ekonomiyi canlandıracak güçlü adımlar bekleyen iş dünyası, şu sıralar açıklanan zam haberleriyle karşılaşmakta ve bu durum iş dünyamızın mücadele gücüne ciddi oranda zarar vermektedir.
 
OLUMSUZ ETKİNİN ÖNÜNE GÇİLMELİ
EPDK’nin aldığı kararın ekonomi kurmaylarımız tarafından tekrar gözden geçirilmesi, sürekli dile getirilen “2023 Hedefleri” konusunda iş dünyasının ciddi anlamda desteklenmesi, uluslararası rekabet gücünün arttırılması, zam ve kriz sarmalının piyasalarda olumsuz etki yaratmasının süratle önüne geçilmesi için ivedi adımlar atılmalıdır.
 
Unutulmamalıdır ki; ülkemizin daimî refahı, huzuru ve istikrarı ekonomik ve demokratik verilerle doğrudan ilişiklidir.
 
Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak bu iki bacağın herhangi birinin aksamasının istenilen hedeflere ulaşmamızı geciktireceği aşikardır.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku