Ekonomi:
banner175
Denizli, Aydın ve Muğla Türkiye'den yüzde 2 pahalı yaşıyor
TÜİK; şehirlerin hapalı mı ucuz mu yaşadığını belirlemek için yaptığı Bögesel satınalma Gücü Paritesi verilerinin 2017 yılına ait olanlarını açıkladı. Bu bilgiler ışığında; Denizli Muğla ve Aydın’ı içine alan TR 32 bölgesi ise Türkiye’nin pahalı şehirleri kategorisine girdi. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre bölgemizdeki durum şöyle:
 
TÜRKİYE ORTALAMASINA GÖRE YÜZDE 2 PAHALI
2017 yılında Aydın, Denizli Muğla illerinin oluşturduğu TR32 Bölgesinin fiyat düzey endeksi 102 olarak gerçekleşti. Bu değer TR32 Bölgesinin Türkiye ortalamasına göre yüzde 2 pahalı olduğunu gösterdi.
Türkiye’nin 2017 yılı sonuçlarına göre fiyat düzeyi endeksi en yüksek bölgesi 114,8 ile İstanbul, en düşük bölgesi ise 93,5 ile Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan oldu. Bölgemiz, 26 bölge içinde Türkiye ortalamasına göre en pahalı 8’nci bölge oldu.
 
UCUZ ŞEYLER
Veriler pahalı ve ucuz diye incelendiğinde, bölge; alkollü içecekler ve tütünde ülke binde 2, giyim ve ayakkabıda yüzde 2,8, ev eşyasında 2,1, lokanta ve otelde de yüzde 2 daha ucuz.
 
PAHALI ŞEYLER
Bölgenin, pahalı hizmetlerin listesi ucuzlardan daha uzun. Ancık pahalı hizmetin zirvesinde yüzde 13,7 ile sağlık bulunuyor. Onu, yüzde 8,8 ile eğitim ve yüzde 6,9 ile konut izliyor. Pahalı şeyler listesinde sırasıyla gıda ve alkolsüz içecekler, ulaştırma, eğlence ve kültür ile çeşitli mal ve hizmetler izledi.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku