Ekonomi:
banner175
Denizli Cam'da grev kararı alındı, işverene bildirildi
Denizli’nin yıllardan bu yana elle cam ürünleri üreten ve tüm dünyaya satan Şişecam’a bağlı Denizli Cam’da işçi ve işveren anlaşamadı. Bir süreden bu yana devam eden toplu görüşmelerde işveren sendikanın istediği sosyal hakların iyileştirmesi ve ücretlerin artırılması konusunda anlaşamadı.
 
7 TEMMUZ’DA GREV KARARI
Çimse-İş’e bağlı 550 işçinin bulunduğu Denizli Cam’da dün itibariyle grev kararı işverene tebliğ edildi. İşveren ile Çimse-İş arasındaki görüşmeler 7 Temmuz’a kadar sonuçlanmazsa fabrikada üretim duracak ve grev başlayacak.
 
SENDİKA BAŞKANI ÇETİN: ÖNCELİĞMİZ UZLAŞMA
Denizli Güncel'in telefonla ulaştığı Çimse-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Yakup Çetin, sorunun diyalogla çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylerken, “Aldığımız grev kararını işverene tebliğ ettik. Oradaki 550 arkadaşımızın hakları konusunda ısrarcıyız.  Ama önceliğimiz her zaman uzlaşmadan yana. Biz greve gerek kalmadan masada çözümü bulacağımıza inanıyoruz ve bu doğrultuda gayret ediyoruz” dedi.
 
İŞÇİLER UMUTLU
Grev kararının işverene tebliğinden sonra fabrikada dün mesai çıkışında toplanan işçiler kararı kutladı, sloganlar attı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku