Ekonomi:
Denizli'de 4 milyon dönüm hazine arazisi var
Denizli Defterdarı Ali Sormaz, kurmaylarıyla birlikte 2017 yılını değerlendirdiği toplantıda Denizli’ye ve kurumuna bağlı verileri paylaştı. Valilik toplantı salonundaki toplantıda konuşan Durmaz, Denizli’nin hazine arazisi varlığını da açıkladı.
 
DENİZLİ’NİN ÜÇTE BİRİ ORMANLIK
Sormaz’ın verdiği bilgiler ışığında Denizli’de hazineye ait araziler ve binaların durumu şöyle:
“İlimizde 55 bin 601 adet hazine taşınmazı mevcuttur. Bu taşınmazların miktarı yaklaşık 4 milyon dönüm olup,  il geneline oranı yüzde 30,4’tür. Söz konusu taşınmazın 13 bin 427 adeti kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis edilmiş olup, bunların 10 bin 900 adeti 3,5 milyon dönüm yüzölçümüne sahip orman vasfındadır. Orman vasfındaki yerlerin toplam taşınmaz yüzölçümüne oranı yüzde 88,5’dir.
 
TOKİ’YE 1 MİLYON METREKARE TAHSİS EDİLDİ
2017 yılı içerisinde bin 67 adet taşınmazın satışı, 47 adet taşınmazın kiralanması, 8 adet taşınmaz üzerinde irtifak kurulması, 100 adet taşınmazın devir işlemi yapılmış olup, 2 bin 270 adet taşınmazında işgalli olduğu tespit edilmiştir.
Bütün bu işlemlerin sonunda 21 milyon 280 bin 659 TL milli emlak geliri elde edilmiştir.
2017 yılı içinde TOKİ’ye 952 bin 635 metrekare olmak üzere 100 adet taşınmaz devri yapılmıştır.
 
ORMAN VASFINI YİTİREN ARAZİLERİN SATIŞI       
2/B olarak bilinen kanun kapsamında orman vasfını kaybetmiş ve bu nedenle orman sınırları dışına çıkarılmış toplam 8 bin 642 adet taşınmaz için, 7 bin 968 adet müracaat yapılmış, bu müracaat üzerine başvurusu kabul edilen 6 bin 624 kişiye tebligat gönderilmiş, bu tebligatı ve taşınmazın satış bedelini itirazsız olarak kabul eden vatandaşlarımızdan bugüne kadar kümülatif olarak 17,4 milyon TL gelir elde edilmiştir.
Yine aynı kanunun 12. maddesi kapsamında tarım arazisi olarak kullanılan Hazine taşınmazlarından 2 bin 497 adet taşınmaza 3 bin 603 başvuru yapılmış, başvurusu kabul edilen 2 bin 706 kişiden 2 bin 406 kişiye tebligat gönderilmiş ve bu tebligatımıza istinaden taşınmazın satış bedelini itirazsız olarak ödeyeceğini kabul eden vatandaşlarımızdan kümülatif olarak 9,6 milyon TL gelir elde edilmiştir.
2017 yılına ilişkin olarak merkez ve ilçe birimlerimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde toplamda 7,9 milyon TL gelir elde edilmiştir.
                             
FETÖ’NÜN MALLARI
15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sonrasında FETÖ/PDY terör örgütüne iltisaki sebebiyle gerek KHK, gerekse Bakan onayıyla kapatılan 128 kuruluşun Milli Emlak müdürlüğü ve ilçe malmüdürlüklerince mal varlıklarının (taşınır, taşınmaz, taşıt vb. hak ve alacak) her türlü kısıtlama ve taşınmaz yükünden ari olarak tespiti, Hazineye intikali, devri yada tasfiyesi sağlanmış olup, raporlama çalışmalarında ise son aşamaya gelinmiştir.
 
SAHİPSİZ TAŞINMAZLAR
3561 sayılı kanuna göre ilin en büyük mal memuru sıfatıyla, merkez ve ilçelerimizde sahipsiz olduğuna ilişkin tespiti yapılarak mahkemece gaipliğine hükmedilen 328 kişiye ait, 298 adet taşınmaz ve sair 3,1 milyon TL hak ve alacak 10 yıl süreyle yönetilmek üzere kayıt altına alınmış, bunlardan 10 yıllık süreyi dolduran 385 bin TL tutarındaki varlık Hazineye intikal ettirilmiştir.


 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
AYŞE AŞIK 5 yıl önce

acipayamdan bi̇zde arazi̇ ki̇ralamak i̇sti̇yoruz. ancak bi̇ze kendi̇ni̇z bulun araştirin di̇yorlar nasil araştiracağiz.bi̇lgi̇lendi̇ren yok. bakanliktanmi öğrenebi̇lcez bi̇len varmi?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku