Ekonomi:
banner175
Denizlili sağlık turizmi temsilcileri yeni pazarlara yöneldi
Güney Ege Kalkınma Ajansı, 6-9 Nisan tarihlerinde Antalya’da düzenlenen,  “Dünya Sağlık ve Spor  Turizmi Fuarı olarak da adlandırılan HESTOUREX Fuarı’na, Güney Egeli sağlık ve spor turizmi alanında faaliyet gösteren  kurum ve kuruluş  temsilcileriyle katıldı.
 
Dışişleri ve Sağlık Bakanlıklarının düzenlediği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile Antalya Valiliği'nin desteklediği Dünya Sağlık, Spor Turizmi Kongre ve Fuarı’nda (Hestorex), 6 kıta 150 ülkeden 2 bin sektör temsilcisi sağlık ve spor turizmi için bir araya gelerek yeni iş olanaklarının bağlantılarını kurdu.
 
Sağlık Turizmi, Spor Turizmi ve Alternatif Turizm alanlarında Türkiye’ye turist gönderebilecek 50 ülkeden 2 bin kişilik bir alım heyetinin katıldığı fuarda, ağırlıklı olarak ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.
 
Görüşmelerde; yurt dışından ve Türkiye’den seyahat acenteleri, dernekler, birlikler, özel hastaneler, devlet hastaneleri, klinikler, spor federasyonları, spor klüplerinin başkan ve üst düzey yöneticileri bir araya gelerek bu alanda iş bağlantıları kurdular. Ayrıca yerli ve yabancı 400 farklı firma ve kurumun da stant açtığı fuarda, Alım Heyetleri ve fuar katılımcıları arasında 40 bine yakın ikili görüşme gerçekleştirildi. 
 
Güney Ege Bölgesi’nin alternatif turizm olanaklarının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak tanıtım faaliyetleri yürüten GEKA, tahsis ettiği stant alanında Güney Egeli sağlık ve spor turizmi alanında faaliyet gösteren sektör temsilcilerini yurt dışı alım heyetleriyle buluşturdu.
 
GEKA’nın tahsis ettiği stant alanında Güney Egeli sektör temsilcileri ürünlerini ve tanıtım materyallerini sergileyerek hem bölgenin sağlık ve spor turizmi alanındaki potansiyelini hem de firma ve kurumlarının tanıtımını yaptılar. Bunun yanında GEKA’nın tahsis ettiği stant alanında ve GEKA’nın koordinatörlüğünde yaptıkları etkinliklerinde Ukrayna, Bangladeş, Danimarka, Kuveyt, Kazakistan, Avusturya, Gürcistan, Moldova ve İran gibi ülkelerden yaklaşık 25 firma ile yeni iş bağlantılarının yolunu açacak görüşmeler yaptılar.
 
Ülkemizde spor ve sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren sektör temsilcilerine alternatif pazarlar oluşturularak, Türkiye genelinde turizmin 12 aya yayılmasını amaçlayan fuar kapsamında eş zamanlı olarak “Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Kongresi” de gerçekleştirildi. Düzenlenen çeşitli panellerde sağlık ve spor turizmi tartışılarak sektör için uzun dönem yol haritaları konuşuldu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku