Ekonomi:
banner175
Denizlili Zorlu'nun sahibi olduğu Vestel yerli otomobil üretimine ortak
Yarın Beştepe’de açıklanması beklenen dörtlü konsorsiyumda Anadolu Grubu, BMC ve Vestel'in olduğu öğrenildi. Yerli otomotiv markasını üretecek konsorsiyumda Anadolu Grubu, BMC ve Vestel de yer alacak.
 
KÜLLİYE’DE TOPLANTI
Dünya Gazetesi’nin haberine göre; TOBB'un girişimiyle oluşturulan dörtlü konsorsiyumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek toplantıda açıklayacak.
 
4'lü konsorsiyumdaki üç ortaktan birisi yerli otomotiv şirketi BMC, diğeri Isuzu Motors Limited ve Itochu ortaklığı ile (Anadolu Isuzu) hafif kamyon, kamyonet, otobüs ve pick-up; ANTOR markasıyla motor üreten Anadolu Grubu, bir diğer ortak da yeni nesil araçların en önemli girdisi haline gelen elektronikte Türkiye'nin en önde gelen şirketlerinden Vestel olacak.
 
FABRİKA AKSARAY’A
Diğer yandan geçen Ağustos ayında Sözcü Gazetesi’nde yer alan haberde fabrikanın Aksaray’a yapılacağı bildirilmişti. Henüz netleşmese de Aksaray’daki atıl organize sanayi bölgesi içinde 100 bin metrekare alana fabrika kurulacak. Halbuki, Denizli’de özellikle Çardak’taki Organize Sanayi Bölgesi’nde çok uygun araziler vardı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku