Ekonomi:
Denizli'nin yabancı turist sayısı yüzde 46 arttı
Turizm verilerini Denizli Valiliği paylaştı. Geçen yılın ilk altı aylık dönemine göre ülke genelindeki yabancı turist sayısı yüzde 33 arttı. Ancak Denizli’ye bakıldığında Türkiye rekoru geldi.
 
Denizli’nin termal zenginliği, Pamukkalesi ve akıllı tanıtım stratejileri rekoru Denizli’ye getirdi. Özellikle Termal İyi Gelir gibi bir projenin uluslarararıs arenada iyi pazarlanmasıyla Denizli başarıyı yakaladı.
 
Denizli Valiliği’nin verilerine göre Denizli’de 2015 yılında yabancı turist sayısı 1,7 milyondu. Ancak 2016’da bu rakam 1 milyonun da altına indi. 2017’de yükseliş sürerken, bu yılın daha ilk 6 ayında 780 bin 207 rakamına ulaşıldı.
 
 
6 bin 398’i bakanlık, 12 bini belediye belgeli 18 bin 296 yatak kapasitesinin bulunduğu Denizli’de yerli ve yabancı turist sayısı ise yılın ilk 6 ayında 2 milyon 796 bin oldu. Gecelik konaklama sayısı ise 3 milyon 459 bine ulaştı.
 
 
Fotoğraf: Termaliyigelir.com
 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku