Ekonomi:
banner175
DENTUROD'dan yeni rektör Kutluhan'a Karahayıt FTR Hastanesi çağrısı
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği, Karahayıt’ta yapımı devam eden ama bugüne kadar bir türlü açılamayan Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini tekrar gündeme getirdi.
 
Pamukkale Üniversitesi’ne yeni atanan ve kendisi de bir tıp doktoru olan Rektör Prof.Dr. Ahmet Kutluhan’a çağrı yaparak hastanenin bitirilmesini isteyen DENTUROD, Denizli turizminin bu sayede yeni bir ivme kazanacağını hatırlattı.
 
‘ÖNCEKİ YÖNETİMLERİN İLGİSİZLİĞİ’
Hastanenin 2011 yılında gündeme geldiği, girişimlerin yapıldığı, ödeneğinin sağlandığı belirtilen çağrıda inşaata ancak 2017’de başlanabildiği hatırlatıldı, “Geçmiş dönem ekonomi bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin gayretleri ile ilk ödeneği 2011 yılında çıkan fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi inşaatı,  geçmiş üniversite yönetimlerinin ilgisizliği nedeni ile ancak 2017 yılında başlanabilmiştir,  şimdiye kadar açılış tarihi hep ertelenen, hastane ne yazık ki faaliyete başlayamamıştır” denildi.
Üniversitenin Denizli turizmine bu yolla katkı koyabileceği belirtilen açıklamada, “Yurt içinden ve yurt dışından hasta getirebilmek için kentimizde üretilen sağlık hizmetlerinin bilimsel çalışmalarla kanıtlanması ve bu çerçevede tanıtımın yapılabilmesi için üniversitenin Karahayıt bölgesinde vaat ettiği hastaneyi bir an önce faaliyete alması ve araştırmalarına başlaması gerekmektedir” denildi.
 
ÜNİVERSİTE SAHİP ÇIKMALI
Üniversitenin konuya sahip çıkmasının önemi vurgulanırken şu görüşlere yer verildi:
“Binlerce yıldır var olan termal tedavi etkinliğinin günümüz şartlarında tescillenmesini sağlamada üniversitenin rolünü çok önemsiyoruz. Bugün bize miras kalan bu kentin termal tedavi özelliğini bir kaç bin yıl sonraya bırakabilmemiz, üniversitenin bu konuya sahip çıkması ile mümkündür.
 
Bu nedenle yeni göreve başlayan Sayın Rektörümüzden beklentimiz bu konuya daha fazla önem ve hassasiyet göstermesidir.
 
KENTİMİZ İÇİN ELZEMDİR
Pamukkale’nin özelleştirilmesi ile kentimize gelmeyen gelirlerin kentimizin kalkınması için tekrar kentimize gelmesi bu sayede mümkün olacaktır. Özellikle pandemi sonrasında sağlık ve kür hizmetlerine olan ihtiyacın artacağını da düşünürsek üniversitenin vaat ettiği hastanenin bir önce faal olması ve beraberinde yapılacak araştırmaların hızlıca başlaması kentimiz için elzemdir.”
 
‘DESTEĞE HAZIRIZ’
Açıklamada DENTUROD’un başından beri olduğu gibi bu konuda desteğe her zaman açık olduğu da belirtildi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku