Ekonomi:
banner175
DESİAD Başkanı Konyalıoğlu: Havayolu ulaşımı, Denizli'nin patolojik sorunu
Son olarak uçuş saatlerinin değiştirilmesi ve fahiş bilet fiyatlarıyla gündeme gelen Denizli’nin havayolu ulaşımı ile ilgili Denizli Sanayici ve İş Adamları Derneği (DESİAD) Başkanı Okan Konyalıoğlu, açıklama yaparak sorunları bir kez daha ortaya koyup çözüm istedi.
 
DİĞER İLLERLE DENİZLİ’NİN KIYASLAMASI
Denizli’nin kendisi gibi olan şehirlerle kıyaslandığında havayılu ulaşımı açısından çok çok gerilerde olduğunu belirterek, “Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün önceki ayları da içine alan birikimli toplam verilerine göre, Mart 2019 sonu itibarıyla Denizli ilimizin uçak trafiği Adana uçak trafiğinin sadece %13’üne, Gaziantep uçak trafiğinin %27’sine, Kayseri uçak trafiğinin %32’sine, Konya uçak trafiğinin % 71’ine denk gelmektedir. Bugün itibarıyla, Denizli ilimizden sadece İstanbul’a kısıtlı sayıda uçuş varken, adı geçen bu illerimizden İstanbul’a uçuş sayısı çok daha fazla olup, bu illerimizde Ankara ve İzmir uçuşları, ayrıca doğrudan yurt dışı uçuşları da bulunmaktadır” dedi.
 
“İHRACATTA GERİLERE DÜŞTÜK”
Denizli’nin rakip şehirlerin gerisinde kaldığının altını çizen Konyalıoğlu, “Diğer taraftan, uçak seferlerinin sayı ve saatlerinin sınırlı oluşu nedeniyle Denizlili iş insanları olarak bizler zaman zaman müşteri ve misafirlerimizi Denizli'de ağırlamakta sorunlar yaşamakta, görüşmelerimizi İzmir, İstanbul gibi illere taşımak zorunda kalmakta, vakit kayıplarımızın yanında tesislerimizi ve ürünlerimizi yerinde gösterebilme avantajımızı da yitirmekteyiz. Denizli, yaptığı ihracat ile son yıllarda ülke genelinde ilk sekizde yer almış olmasına rağmen, 2017 ve 2018'de 9. sıraya, Mart 2019 verilerine göre 10. sıraya gerilemiştir” diye konuştu.
 
“TURİZM CANLANIR”
Denizli’nin diğer illerin gerisinde kaldığını, sorunların çözümüyle bunun önlenebileceğini kaydeden Konyalıoğlu şunları söyledi:
“Denizli ilimizle eş değer olan illerimizde uçuş rota ve sayılarının artması, yerli ve yabancı turist hareketlerinin de artmasına katkı sağlamaktadır. Denizli, sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanında doğa, spor ve sağlık turizmi potansiyeli ile sadece Türkiye içerisinde değil, dünya genelinde de kendisini ayrıştırabilecek bir avantaja sahiptir. Hava yolu taşımacılığı bu avantajımızı reel ekonomiye yansıtacak çok önemli bir unsurdur.
 
NE İSTENİYOR?
Kentimizin, ticari ve sınai potansiyelini turizm avantajları ile birleştirerek ekonomik gelişmeye yansıtabilmesi için hava yolu ile ulaşım başlığı altında kısa vadede Denizli uçuş sayı ve sefer saatlerinin geliştirilmesi, yeni rotaların ilave edilmesi, uçak bilet fiyatlarının daha makul seviyelere çekilmesi; orta ve uzun vadede ise şehre daha yakın ve büyük bir havalimanının yapılması, hava yolu ile entegre kara ve demir yolu ulaştırma imkânlarının artırılması gerekmektedir.
 
Bu kapsamda; şehrimizin ticari, sınai ve turizm potansiyeline yakışır şekilde hava yolu ile Türkiye’ye ve dünyaya entegre olabilmesi için, başta Valilik olmak üzere vekillerimizden ve tüm yetkililerden destek talep ediyor ve sorunlarımızı çözmelerini bekliyoruz.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku