Ekonomi:
banner175
Ekmekteki gizli zamma valilik vetosu
Türkiye’de ekmek israfının önüne geçmek amacıyla ekmeğin gramajın düşürülmesi konusu gündeme gelmişti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından araştırılan ekmekteki gramaj konusu Denizli Fırıncılar Odası’nı da harekete geçirdi. Ocak ayı başında Denizli’deki ekmeğin gramajı düşürülerek 1 TL’den satılması için Esnaf Odaları Birliği’ne başvuran odanın bu isteği kabul edildi ve gramaj düştü.
 
Ancak, Hizmet Gazetesi’nin haberine göre; bu karar Valilik’te kurulan bir komisyondan geçmedi. Ekmeğin gramajının düşmesinden sonra yapılan bir itiraz sonrası 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun 62. Maddesi'ne göre Denizli vali yardımcısı başkanlığında komisyon kuruldu ve komisyon ekmeğin gramının tekrar 250’ye çıkmasına karar vererek, durumu birlik aracılığıyla Fırıncılar Odası’na bildirdi.
 
Komisyon kararı gereği artık Denizli’de ekmekler tekrar 250 grama çıkarılacak ve 1 TL’den satılmaya devam edecek. Ancak girdi maliyetlerinden şikayet eden Fırıncılar Odası’nın yeni zam için hazırlıkta olduğu da öğrenildi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku