Ekonomi:
banner175
İş dünyasından meslek liselerine önemli destek
Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, mesleki eğitimin hayatın kendisi olduğunu belirterek, meslek liselerine devam eden öğrencilerin iyi yetişmesi için sektör temsilcilerinin desteğine ihtiyaç olduğunu kaydetti. Oğuz, "Denizli'de 53 bin lise öğrencimiz var. 55 adet meslek lisesi bulunuyor. Biz bu okullarımızı nicelikten niteliğe dönüştürmek istiyoruz. Meslek lisesi öğrencilerimizin istihdama katılması için bugün bu protokolü imzalıyoruz. Destek veren herkese teşekkür ederim" dedi. Vali Hasan Karahan ise mesleki eğitimde işbirliğine sonuna kadar destek verdiklerini belirterek, "Bizim orta gelir tuzağına batmamamız lazım. Bunun ilacı ise kalifiye elemandır. Biz ne yazık ki işleri hakir görmeye müsait bir milletiz. Herkes masa başı iş istiyor, vali olmak istiyor. Ama ara elaman sorununun ne kadar büyük olduğunu bilmiyorlar. Umuyoruz ki bu protokolle birlikte, bu sorunu ortadan kaldıracağız" dedi.
 
Konuşmaların ardından, işadamları ile birlikte Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle, mesleki eğitimde ortaya çıkan sorunların giderilmesi ve öğrencilerin mezun olduktan sonra  istihdam yaratılması amaçlanıyor.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku