Ekonomi:
banner175
Kalkınma ajansı turizm, kooperatifleşme ve sanayide dijitalleşmeyi destekleyecek
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 125’inci Yönetim Kurulu toplantısı Denizli’de gerçekleştirildi.
 
GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Esengül Civelek’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Valimiz Hasan Karahan, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan ile GEKA Genel Sekreteri  Özgür Akdoğan katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştirilen Muğla Valisi Esengül Civelek, 2020 yılının ilk toplantısında, ajansın geçmiş dönem faaliyetlerini gözden geçirirken önümüzdeki dönem bölgemizin kalkınmasına yön verecek çalışmaları da görüşeceklerini belirtti.
   
Muğla Valisi Esengül Civelek, “Ajansımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 2019 yılı kalkınma ajansları teması olan “Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi” çalışmaları kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla’da İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğiyle Mesleki Eğitim konusunda yerel gündem oluşturmak, ulusal düzeyde farkındalık ve etki yaratmak için yıl boyunca çeşitli faaliyetler düzenledi. Geniş katılımlarla gerçekleşen etkinliklerde Ajansımız Bölgede mesleki eğitimin önemi hususunda farkındalık yaratılmasına katkı sağladı. Ajansımız, Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ve paydaşlarımıza bu çalışmalarındaki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.
 
Ajansımızın, üzerinde yoğun bir şekilde çalışarak detaylandırdığı 2020 yılı Ajans Çalışma Programı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz günlerde onaylanmıştır. 2020 yılında ajansımız “Eko-Turizmde Yeni Destinasyonlar”, “Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi” ve “İmalat Sanayide Kurumsallaşma ve Dijital Dönüşüm” adlı sonuç odaklı programlarına yönelik 3 yıl boyunca çeşitli çalışmalar yürütecektir.
 
DESTEK PROGRAMLARI
“Eko-Turizmde Yeni Destinasyonlar” sonuç odaklı programımız, Güney Ege Bölgesinde ekoturizm potansiyelinin harekete geçirilerek, turizm faaliyetlerinin iç kesimlere yaygınlaştırılması amacıyla yürütülecek ve bu yönde faaliyetler düzenlenecektir.
Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Sonuç Odaklı Programı kapsamında ise; üretici örgütlerinin rekabet gücünün artırılması hedeflenmektedir. Program ile kırsal alanda istihdam ve gelir düzeyinin bölgenin gelişmiş alanlarına yaklaştırılması, yerelde sermayenin artırılarak tabana yayılması beklenmektedir.
İmalat Sanayide Kurumsallaşma ve Dijital Dönüşüm Sonuç Odaklı Programı kapsamında bölgede öne çıkan tekstil ve giyim ürünleri, makine ve teçhizat, gıda ve içecek ürünleri imalatı vb. sektörlerde dijital dönüşümün sağlanarak gelir ve karlılık düzeyinin artırılmasına katkı sağlanması hedeflenecektir. Güney Ege’nin kalkınmasına yön verecek her üç programımızın bölgemiz için hayırlı olmasını temenni eder bu vesileyle bu titiz çalışmada emeği geçen ajans çalışanlarına da teşekkür ederim.
 
FİZİBİLİTE DESTEĞİNE 18 BAŞVURU
Ajansımızın bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacıyla yürüttüğü Fizibilite Desteğinde, 2019 yılı programı kapanmış bulunmaktadır.  Ajansa 2019 yılı içerisinde bu program kapsamında bölgemizden toplam 18 adet proje başvurusu yapılmış olup yılsonu itibarıyla Genel Sekreterlikçe Yönetim Kurulumuza sunulan tüm projeler değerlendirilecek ve karara bağlanacaktır.
 
 
Son olarak bugünkü toplantımızda, tüm yıl başvuruya açık olacak olan 2020 yılı Teknik Destek ve Fizibilite Desteği programları hakkında Genel Sekreterliğimiz tarafından Yönetim Kurulumuza bilgi verilecektir. Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerini artırmalarına yönelik ihtiyaç duydukları eğitim ve danışmanlık hizmetlerini almalarını sağlayan Teknik Destek Programı ile bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacıyla yürütülen Fizibilite Desteği Programları kapsam, uygulama şekli, bütçe ve başvuru koşulları açısından değerlendirilerek onaylanacaktır. Her iki programımız önümüzdeki günlerde ajansımızca kamuoyuna ilan edilecektir”dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku