Ekonomi:
banner175
Kendileri yok, eserleri var
Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen "Ürün ve El Sanatları Fuarı"nın açılışı yapıldı. Adalet Parkı karşısındaki otopark alanına kurulan fuar alanındaki açılış törenine, Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, Ceza ve Tevkifleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Denizli Valisi Hasan Karahan, Önceki Dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, davetliler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. İnfaz ve koruma memurlarının oluşturduğu Grup İKM'nin mini konseri ile başlayan program Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü personelinin oluşturduğu halk oyunları grubunun gösterisi ile devam etti.
 


Başsavcı Yılmaz: "İşyurtlarının ulaştığı seviye gurur vericidir"
 
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, ceza infaz kurumlarının esas amacının işlediği suç yüzünden hüküm giyen hükümlüleri yeniden topluma kazandırmak olduğunu söyledi. Yılmaz, "Eğitim ve iyileştirme programlarının en önemli unsurlarından biri işyurtları çalışmalarıdır. Bu çalışmalarla hükümlülerin çalıştırılması, meslek edindirilmesi varsa mesleklerinin geliştirilmesi hedeflenir. Burada gördüğümüz örneklerle işyurtlarının ulaştığı seviye gurur vericidir" dedi. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu fuarın Denizli'de düzenlenmesi nedeni ile Sayın Adalet Bakanımıza, Bakan Yardımcımıza ve Müsteşarımıza ayrıca teşekkür ederim. Fuarda destekleri ile katkıda bulunan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür ediyorum."
 


Amaç topluma kazandırmak
 
Ceza ve Tevkifleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ise, "Ceza adalet ve infaz sistemimizin temel amacı toplumumuzun korunması, suç işleyen kişilerin topluma kazandırılması ile yeniden suç işlemelerinin önlenmesi ve suç nedeni ile verilen zararın giderilmesi olarak belirlenmiştir. Hükümlülerin topluma kazandırılmasını amaç edinen infaz sistemimizde suç işleyen bireylerin öncelikle suç işleme nedenleri belirlenerek bunların ortadan kaldırılması için eğitim ve psikososyal servis çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklularımızın bizlere emanet olduğu düşüncesi ile infaz sistemimizin temelinde insan ve insani yaklaşım düşüncesi bulunmaktadır" dedi. 
 


Bakan Yardımcısı Uçar: "İşyurtları büyük bir destan yazıyor"
 
Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar ise, "Eskiden cezaevlerinde bulunanlar zaman öldürmek için kibrit çöpünden gemi yaparlarmış. Boncuklardan tespih örerlermiş. Bugün işyurtları sayesinde hükümlü ve tutuklular bu fuarda sergilediğimiz ürünleri üretiyorlar, meslek sahibi oluyorlar, ıslah oluyorlar, para kazanıyorlar ve üreterek ülke ekonomisine katkı veriyorlar. Denizli üreten bir şehir. Bizi en iyi Denizli anlar diye de düşündük. Denizli ile rekabet etmek gibi bir amacımız yok. Amacımız cezaevine bir şekilde düşmüş insanları dört duvar arasına kapatarak intikam almak değil. Suç işlemenin karşılığını mutlaka görecektir. Peki bu insan cezaevinden çıktıktan sonra ne yapacak? Tekrar suç işleyip yine mi cezaevine girecek? Bu kısır döngüyü nasıl kıracağız? İşte bugün sayıları 287’yi bulan bu işyurtları büyük bir destan yazıyor. Bu dünyada bir başarı hikayesidir" dedi.
 


Başsavcı Alper'i unutmadı
 
Türkiye'de bulunan işyurtları sisteminin Amerika ve Çin ile kıyasladığında parmak ısırtacak kadar önde olduğunu ifade eden Uçar, şöyle konuştu: "Yakın zamanda aramızdan ayrılan gerçekten karakteri, dürüstlüğü, duruşu, vatanseverliği ve devlet adamlığı ile iz bırakan değerli kardeşim Mustafa Alper Başsavcımı yad etmeden geçemem. Rahmetler diliyorum. Kendisi ile burada çalışırken hakikaten çok güzel işler yaptık. Bozkurt Açık Kadın Cezaevi'nde yeni ürünler, yeni markalar çıkarmak için çabalıyorduk ama ömrü vefa etmedi. Kendisine tekrar rahmet diliyorum. Camiamızda ilelebet güzel hatıralarla anılacak."
 


Başkan Zolan'a teşekkür
 
Fuarı gezip gördükten sonra herkesin fikrinin değişeceğini kaydeden Uçar, "Önümüzdeki dönemde çok daha farklı ürün ve vizyonla sizlerin karşısına çıkacağız. Fuarımızın hazırlanması aşamasında cefakar, fedakar cezaevi personelimize ve bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Denizli Büyükşehri Belediye Başkanımız Osman Zolan'a çok teşekkür ediyorum. Hiçbir eksiklik hissettirmediler, her türlü desteği verdiler" dedi. Konuşmanın ardından protokol üyeleri Türkiye'deki 37 ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar ürettiği ürünlerin yer aldığı stantları gezdiler. Renkli görüntülerin yaşandığı fuar 09 Ağustos'a kadar 16.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku