Ekonomi:
banner175
MAKSİAD Başkanı Sarı: İşi ehline vermeliyiz
TÜİK tarafından bir yandan işsizlik rakamları açıklanırken diğer taraftan Makine Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) ve üye ve yöneticileri Nitelikli teknik eleman sıkıntısının katlanılamaz boyutta olduğunu belirtiyor. Milyonlarca dolarlık makinaların bulunduğu dev yatırımların çöpe gitmesi tehlikesiyle burun buruna olduklarını belirten MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, teknik eleman maaşlarının bundan sonra profesörlerle eşit olacağı iddiasını savunarak, firmalar arasında rekabetinde iyice kızıştığını vurguladı. Sarı, Türkiyemizin geleceği ve öğrencilerimizin geleceği için mesleki eğitimi branş sahibi olan hocalara verilmesini konusunda peygamber efendimizin (SAV) bir hadisini hatırlattı ; ‘İşi ehline verin”. Mesleki eğitimde arzu edilen kaliteye ulaşmak için liyakatın önemine vurgu yapan Sarı, meslek liselerinde eğitim veren eğitimcilerimizin de donanımlarının giderek artırılması gerektiğinin altını çizdi.
 
“SÖZ VERİYORUZ. CARİ AÇIĞI BİZ KAPATACAĞIZ”
Seslerini yeterince duyuramamaktan şikayet eden Sarı, “Türkiye’nin Cari açık sorununu giderme sözü veriyoruz. Yeter ki Nitelikli teknik eleman sorunumuzun bir an önce çözülmesi için ciddi, kağıt üzerinde kalmayan adımlar atılsın” şeklide konuştu.  Sarı, “ Bu kadar veryansın ediyoruz, Mesleki eğitim konusunda sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ancak hiç bir kurumdan hiç bir yetkili de arayıp senin derdin nedir demiyor” serzenişinde bulundu. Hiç bir yolla kendilerine geri dönüş yapılmadığını bildiren Sarı, yetkililere sitem etti. Dış ticarette katma değeri yüksek olan makine üretiminin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Sarı, bunun için yapılması gerekenin öncelikle, nitelikli Mesleki ve Teknik eğitim olduğunu vurguladı. Bizler Napolyon gibi ‘Para, Para, Para” demiyoruz. ‘ Eğitim, Eğitim, Eğitim’ diyoruz diyen Sarı, Memlekete yapılacak en büyük hizmetin bu alanda atılacak adımlar olduğunu kaydetti. Kamuoyuna ve yetkililere çağrıda bulunan Sarı, “Elbirliği ile Meslek liselerini ihya edelim. Çocuklarımızın işsizlik derdiyle boğuşmaması için, Ülkemizin geleceği için Meslek liselerimize sahip çıkalım” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
teknodrom 6 yıl önce

maaş çalışma saatleri sıkıntılı. birçok meslek ehli başka işe gidiyor. kendi mesleğini yılların tecrübesini bırakıyor. sil baştan başka işlere geçiyor. vasıflı insanlar kayıt altına alınmalı mutlaka. devlete sorsan kaç adet vasıflı eleman var. diploma saymaya gider. neden ustalar başka işe geçiyor.

Misafir Avatar
teknodrom 6 yıl önce

tanıdığım ağır sanayi hadde ustası tekstilde çalışıyor asgari ücretin biraz üzerine. çok iyi tanıdığım bir elektronik ustası özel güvenlik. bunlar araştırılmalı. hangi sektör olursa olsun nitelikli vasıflı insan çok pahalıya mal oluyor.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku