Ekonomi:
banner175
Meslek liseliler iş adamlarına emanet
Sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün mesleki ve teknik eğitim yolu ile yetiştirilmesi, bu amaçla kamu, özel kurum ve kuruluşlarla, sektörle ve işgücü piyasası aktörleri ile etkili işbirliği yapılarak eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesinin amaçlandığı protokol 61 sanayici ve işadamının imzasıyla gerçekleştirildi.
 
Anemon otelde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Dr. Recep Altın, İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkan Vekili Süleyman Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Vekili Cavit Baydemir, birlik ve dernek başkanları, iş adamları, sanayiciler, ilçe milli eğitim müdürleri ve mesleki eğitim okul müdürleri katıldı.
 
Duyarlı davranışlarından dolayı katılan sanayici ve işadamlarına teşekkürlerini ileten Vali Hasan Karahan; “Yaklaşık 30 yıl önce ilk Kaymakamlar grubu olarak yurtdışına İngilizce eğitimine gittiğimizde, okulda üniversite mezunu bir bayanla sohbet ettik. Bayan marangoz olan eşinden övgüyle ve gururla bahsediyordu. Yani yeteneğinin ve mesleğinin önemine vurgu yapıyordu. Bizde okumazsa bari meslek lisesine gitsin bir diploması olsun algısı var. Yurtdışındaki bu bakış açısını bizim ülkemizde de görmek istiyoruz. Yani Meslek Lisesi'de  önemlidir. Emeğe saygı, üretime saygı diyoruz. Ama maalesef bizde kamuya geçelim, emekliliği garantileyelim düşüncesi hakim. Bu düşünceyle hiçbir ülke kalkınamaz gelişemez. Biz çok memnunuz ki bu geleneksel hastalık Denizlimizde çok az. Denizli’nin kalkınması gelişmesi de bu hastalığın Denizli’de ve çevresinde az olduğunu gösteriyor. Biz de bu cesaretle Denizli’de Mesleki Eğitim’in önemini farkettik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte büyük bir heyecanla bu işe koyulduk. Sizler de ortak oldunuz ve hep birlikte güzel bir yola çıktık.Mesleki Eğitim Daire Başkanı’nın dediği gibi normal bir liseye göre pahalı bir yatırım. Dolayısıyla yapılan bu yatırımı en iyi şekilde kullanmamız lazım. Bu konuda Milli Eğitim güzel bir gayret içinde biz de Valilik olarak bu çalışmanın takipçisiyiz, destekçisiyiz. Hep beraber memleket meselesi denilen Meslek Lisesi’ni daha da geliştireceğiz. Denizli’nin böyle bir potansiyeli ve heyecanı var. Şimdiden projenin başarılı olmasını diliyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
Tören protokollerin imzalanmasının ardından çekilen aile fotoğrafı ile son buldu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku