Ekonomi:
banner175
PAÜ'den 3 öğrenci TÜBİTAK'tan girişimci sermayesi hibesi almaya hak kazandı
Girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek girişimlere dönüştürmeleri amacıyla TÜBİTAK tarafından hazırlanan 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı diğer adıyla TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı’nın 2019 1. Dönem sonuçları açıkladı.
 
Bu programa, Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. ve Denizli TİM-TEB Girişim Evi ortaklığında 4 girişimci katılırken, 3 proje desteklenmeye hak kazandı. Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliği ile projelerde yüzde 75’lik bir başarı sağlandı.
 
MEDİKAL, GIDA VE EĞİTİM ALANINDA 3 PROJEYE DESTEK
Prof. Dr. Ahmet Koluman ve Öğr. Gör. Eşref Boğar danışmanlığındaki “Tanı ve Analiz Kitleri” alanında projesi ile PAÜ Biyomedikal Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Kadir Demirci, sağlık alanına hizmet verecek biyosensörler alanında çalışmalarını gerçekleştiriyor.
Prof. Dr. Yahya Tülek ve Prof. Dr. Cemal Meran danışmanlığındaki Makina-İmalat” alanında PAÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Hande Yiyen’in “Tam Otomatik Ortam Kontrollü Gıda İşleme Makinası” projesi ile ürünlerin raf ömrü problemine çözüm bulmayı hedefliyor.
Prof. Dr. Yusuf Öner ve Öğr. Gör. Erkan Karakaş danışmanlığındaki “Esnek Yapılı Mikro Denetleyicili Sistem Tasarımı” Projesi ile PAÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Pelin Kesler, öğrencilere yönelik ileri düzey kodlama eğitimlerini daha kolay öğrenilebilir hale getirmeyi hedefliyor.
 
200 BİN TL HİBE ALDILAR
TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim Desteği kapsamında, 2019 1. dönem mayıs ayında çağrılarında Denizli ilinden 42 girişimci adayı, iş fikirleri ile başvuruda bulundu. 1. aşamayı geçen girişimci adaylarına, TİM-TEB Girişim Evi Step Up Programı Kapsamında, “İş Planı Eğitimi” başta olmak üzere “Etkili Sunum Hazırlama”, Fikri Sınai Haklar”, “İş Planı Teknoloji Yönetimi” gibi birçok önemli eğitim ve iş planı hazırlama konusunda 25 saat bire bir danışmanlık hizmeti verildi. Destek almaya hak kazanan girişimciler 200 bin TL hibe desteği alarak hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çalışmalara başladı.
Pamukkale Üniversitesi, Pamukkale Teknokent/Teknoloji Transfer Ofisi ve Denizli’nin tek uygulayıcı kuruluşu olan Denizli TİM-TEB Girişim Evi ile birlikte yürüttükleri program kapsamında, bugüne kadar 12 girişimci toplam 2 milyon 50 bin TL destek almaya hak kazandı.
 
REKTÖR BAĞ: HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ
Konu ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, hayalindeki fikirleri ürüne dönüştüren ve bu projeleri ile TÜBİTAK tarafından destek alan öğrencileri ve danışman hocalarını tebrik ederken, Pamukkale Üniversitesi ve Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. olarak Ar-Ge ve projelere olan desteklerinin süreceğini hatırlattı. Pamukkale Teknokent’in projesi olan tüm öğrencilere ve üniversiteden akademik anlamda bilgi ve araştırma desteği almak isteyen sanayicilere açık olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Bağ, gerçekleştirdikleri projeler ile diğer üniversitelere örnek olduklarını, eğitim kalitesini arttırmaya ve araştırmaya yönelik projelerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.
 
BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR
TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı (BİGG) 2019 yılına ait ikinci çağrısının açıldığı belirtilirken, ilgilenenlerin detaylı bilgi için Pamukkale Teknokent’i ziyaret etmeleri istendi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku