Ekonomi:
banner175
Zeybekci ABD'li yatırımcılara seslendi
TOBB ile ABD Ticaret Odası işbirliğinde iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla TOBB’da düzenlenen toplantıya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD – Türkiye İş Konseyi İcra Direktörü Jennifer Miel, ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzar’ı Philip Kosnett ve Türkiye’de yerleşik ABD’li firmaların üst düzey temsilcileri katıldı.


 
TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU AÇILIŞI YAPTI
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, TOBB ile ABD Ticaret Odası olarak, 2012 yılında bir mutabakat zaptı imzaladıklarını anımsatarak, “Ortak etkinliklerimizle, Türkiye-ABD ilişkilerine katkı anlamında ciddi mesafe aldık. TOBB-ABD Ticaret Odası işbirliği kapsamında, başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere, Başbakan Yardımcılarımızı, Ekonomi Bakanımızı ve çok sayıda Bakanımızı ağırlama ve iş çevreleriyle bir araya getirme fırsatı bulduk. Bugün de, Türkiye’de faaliyet gösteren ABD’li firmalarla Ekonomi Bakanımızı bir araya getirdik. Türkiye’deki iş ve yatırım ortamı, yatırımcılara sağlanan imkânlar ve Hükümetimizin 2017 yılı öngörüleri hakkında, Sayın Bakanımız bu toplantıda hitap edecek” dedi.
 
BAKAN ZEYBEKCİ’YE TEŞEKKÜR
Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin öncülüğünde, Türkiye’nin dış ticaretini artırma, daha fazla uluslararası yatırım çekme ve tanıtım konularında önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Özellikle de bu dönemde, Türkiye’yi çok daha fazla anlatmamız gerekiyor. Sayın Bakanımız, bu konuda bir çalışma başlattı. TOBB olarak da bu çalışmaya başından beri iştirak ediyoruz; katkı sağlıyoruz. Türkiye’nin yurt dışındaki tanıtımı ve iş dünyası için yeni fırsatların ortaya çıkarılması yönündeki çabaları için, Sayın Bakanımıza ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 


GÜÇLÜ İLİŞKİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Türkiye-ABD ilişkilerine değindi.
 
İki ülke arasındaki ilişkilerin önemine işaret eden Zeybekci, "Türkiye-ABD ilişkileri ekonomik ve stratejik olarak ne kadar üst düzeydeyse, ABD ile Türkiye arasındaki siyasi ve diplomatik ilişkiler de o kadar güçlü bir seviyeye oturur." diye konuştu.
 
ABD BİR NUMARAMIZDA
Ekonomi Bakanlığı olarak ABD ile ilişkileri güçlendirmeyi çok önemsediklerini dile getiren Zeybekci, "ABD ekonomisinin potansiyelini çok iyi biliyoruz. Bunun için Amerikan ekonomisiyle olan ticari ilişkilerimizi, Bakanlık olarak stratejik anlamda bir numaraya koyduk. 2016 yılında bu böyledi, 2019'a kadar ABD'yi hedef ülke olarak belirledik." ifadelerini kullandı.
 
ABD’Lİ YATIRIMCILAR
İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin henüz arzulanan seviyede olmadığına dikkati çeken Zeybekci, "Türkiye olarak 2002 yılından bugüne 174 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım çektik. Bunlar içinde ABD'nin payı yüzde 8 seviyesinde. ABD bu rakamla Türkiye'ye gelen doğrudan yabancı yatırımlarda Hollanda'dan sonra ikinci sırada." dedi.
 
BÜYÜME ARTACAK
Zeybekci, Türkiye'nin büyüme rakamlarının yılın son çeyreğinde toparlanacağını ve 2017 için güzel işaretlerin verileceğini kaydetti. Bu yılın yüzde 3'ler seviyesinde bir büyümeyle tamamlanacağını kaydeden Zeybekci, gelecek yıldan itibaren ülkenin yeniden hızlı büyüme trendine gireceğini ifade etti.
 
"SPEKÜLATİF DALGA EKONOMİK TEDBİR DUVARINI AŞAMAYACAK"
 Bakan Zeybekci, Türkiye'nin makro ekonomik olarak temellerinin sağlam olduğuna işaret ederek, "Türkiye'de yaratılmaya çalışılan spekülatif dalganın önünde makro ekonomik tedbirlerle oluşturulmuş olan duvar var. Dalganın bu duvarı aşması mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.
 
Zeybekci, Türkiye'nin yıllık ortalama dış borcu çevirmedeki ihtiyacının 5 milyar doların altında olduğunu bildirdi.
 
Zeybekci, ayrıca Türkiye'nin 2017 yılı itibarıyla proaktif bir yol haritası izleyeceğinin altını çizdi. (Kaynak: TOBB)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku