Ekonomi:
banner175
Zeybekci'den OHAL garantisi
Darbe girişiminin ardından tüm yurtta ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması bazı vatandaşlarda ve özellikle ekonomi çevrelerinde tedirginlikle karşılandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de OHAL’in ülkenin daha refah düzeye gelmesi için ilan edildiğini belirterek vatandaşların yüreğine su serpti.
 
Twitter hesabından açıklama yapan Zeybekci, üretimin ve ihracatın olumsuz etkilenmeyeceğini söyledi belirtti. Zeybekci şu açıklamayı yaptı:
 
 “Sayın Cumhurbaşkanımızın da dün ifade ettiği gibi, tasarrufları artıracak teşviklerle yapısal reformlar tam gaz devam edecek.
 
OHAL kararından ülkemizdeki üretim, ihracat ve iş dünyası olumsuz etkilenmeyecektir
Sermaye hareketlerinin kısıtlanması gibi normal işleyişin dışında kalan hiçbir olağandışı uygulamaya gidilmeyecek.
 
Tıpkı Fransa’da söz konusu olduğu gibi OHAL uygulaması demokratik standartları düşürmeyecek, huzurun tesisine hizmet edecektir.
 
Ekonomik özgürlükleri koruyan piyasa dostu politikalarımızı kanunlar çerçevesinde hayata geçirmeye bundan sonra da devam edeceğiz.
 
Darbe girişimi sonrasında aldığımız önlemler, bir ekonomi için en önemli güç olan güvenlik ve istikrarı sağlamaya yönelik adımlardır.
 
Anayasamızın 15’nci maddesinde belirtildiği üzere göre OHAL durumunda da u.arası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerimiz çerçevesinde hareket edilir.
 
OHAL ilanının temel sebebi, güvenlik önlemlerinin hızlı ve etkin şekilde alınmasını sağlamaktır.
Meclis Genel Kurulu’muz OHAL ile ilgili KHK’yı iptal yetkisini her zaman haizdir.
 
Türkiye’de yaşayan herkesin temel hak ve özgürlükleri Anayasamızın garantisi altındadır.
Alınan bu karar ekonomi alanındaki reformlarımızı engellemeyecek aksine daha da hızlandıracaktır.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku