Gündem:
banner175
Başkan Zolan'dan 2017 değerlendirmesi: Bir sıkıntı varken hiçbir zaman kenarından geçmedik
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 2017 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi. Meclis salonundaki toplantıda 2017 yılı içinde yapılan projeleri anlatarak hedefleri sıraladı. Başkan Zolan’ın açıklamasının satır başları şöyle:
 
Milletimizin hizmetinde gece gündüz çalışıyoruz. Birçok hizmetimizin temel atmasını ve açılışını bile yapamıyoruz. Yoğun bir şekilde çalışarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz.
 
GELİR-GİDER DENGESİ
2017 yılı muhteşem bir yıl oldu. Yatırırım yılı oldu. Büyüksehir bütçemizde gelir hedefimiz 100’de 103 olmuş. Giderde de yüzde 95 gerçekleşme sağladık. Yüzde 95’in 60’ını direkt yatırım yapmışız. Türkiye’de ortalama yüzde 30-35’dir. DESKİ ise harcamaların yüzde 75’i gerçekleşmiş, bunun yüzde 61’i yatırıma gitmiş.
 
MECLİS’TE BİRLİK VAR
Büyükşehir belediye meclisimiz 12 toplantı 41 birleşim yaparak 1392 karar almış, 1358’i oybirliği geçmiştir. Tüm parti gruplarına teşekkür ediyorum. Yerel siyasette Denizli’nin menfaati önemlidir. Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Deski de 31 kararın 26’sı oybirliğiyle geçmiştir.
 
ALTYAPI
2017 yılına baktığımızda  gündemde olan 3 konu vardı. Birincisi altyapıydı. Bu işi yapmak zorundaydık. 60-70 yıllık bir sistem vardı. Yüzde 60’ı kayıp olan bir sistem vardı. Kanalizasyonun yüzde 80’i tıkalıydı. Onlar sağlıklı değilse şehir sağlıklı değildir. Biz kendi ikbalimizi değil şehrimizi düşündük. Sistemi baştan aşağıya değiştirdik. Şehrin merkezini 2017’de tamamladık. Büyükşehirden bu yana 3 bin 420 km uzunlukta altyapı yaptık. İzmir’den-Ardahan’a hat döşedik tekrar döşeyerek geri geldik. Cerrah hassasiyetinde yaşayan şehirde yeni hat dizayn ettik. Çalışmalarımız devam edecek. Ardından üst yapıya girdik. Çalışmalara Ulus’tan başladık. 3 ay içinde mayıs ortasında üst yapıyı tamamlayacağız. İnşallah 100 yıl boyunca alt yapı sıkıntısı olamayacak.
 
ULAŞIM SORUNLARI
İkinci sorun ise ulaşımdı. 3 yıl önceki anketlerde ulaşım sorunu ortaya çıktı. Son 2.5 yılı ulaşıma yatırım yaptık. 2004’de 130 bin araç vardı. Bugün 390 bin araç var. Çözüm bulmamız gerekiyordu. 2005’de köprülü kavşakla işe başladık. Sanayi bağlantı köprüsü çalışması devam ediyor. 1 ay içinde bitecek. İzmir bulvarı bu sayede rahatlayacak. Hal kavşağı devam ediyor. Bu sayede Denizli’ye yeni çevre yolu kazandırdık. 20 mahallemiz rahat ulaşım sağlayacak. Temmuz-Ağustos gibi bu yol da bitecek. Üçgenin Antalya yolunu da açtık. Diğer bölümün çalışması devam ediyor. Üçgen 2017 yılının en yoğun çalışıldığı yer. İkinci yolu 10-15 gün içinde devreye alacağız. Üçgende kimse ışıkta beklemeden geçiş yapacak.
 
4 milyon metrekare kilit taşı döşedik. 43 köprü yaptık. Trafik yönetim sistemini devreye aldık. Ödül alarak diğer illere örnek olduk. Otopark çalışmalarımız devam ediyor. Şehrin belirli noktalarına 9 noktada çalışmalarımız devam ediyor.60 milyon bugüne kadar ödedik. Tamamlandığında 100 milyon liralık yatırım yapmış olacağız. Bir sıkıntı var iken hiç bir zaman kenarından geçmedik. Sorunun hep üzerine gittik. Projelerimizi hep bu mantıkla yaptık.
 
Başkan Osman Zolan diğer yatırımları da anlatarak toplantıyı tamamladı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku