Gündem:
banner175
Denizli barajlarından iyi haber
İlimizde özellikle Aralık ve Ocak aylarında etkili olan soğuk hava dalgasıyla birlikte gelen yoğun kar yağışları ve yağmur, kentimizdeki baraj ve göletleri olumlu yönde etkiledi. Son 2 ay içinde etkili olan yağmur ve kar yağışları bereketi de beraberinde getirdi. Denizli’nin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranları; yüzde 11 ile yüzde 98 arasında yükseldi.
 
DSİ tarafından yapılan ölçümler sonucu İlimizde bulunan 8 baraj ve göletteki su rezervlerinin arttığı belirlendi. Artış oranı en fazla Buldan ilçemiz Yenicekent Mahallesinde bulunan Cindere Barajında tespit edildi. Cindere Barajı’ndaki doluluk oranının yüzde 98 oranında arttığı belirlendi. İl merkezinde bulunan Gökpınar Barajında ise doluluk oranının yüzde 50 oranında olduğu belirlendi.
 
Son 50 yıl ortalaması 90 mm olan Ocak ayı toplam yağışı’nın, 31.01.2017 tarihi itibari ile Ocak ayı içinde düşen yağış miktarı toplamı 160,9 mm olduğu belirtildi. Bunun sonucu olarak, sulama sezonundan sonra son yağışlarla birlikte toplam depolama hacmi 167,27 milyon m3 artarak 774,40 milyon m3’e ulaştığı belirtildi. 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku