Gündem:
banner175
Denizli Valiliği'nden Pamukkale fiyatları ile ilgili açıklama
Denizliguncel.com’un da gündemde tuttuğu Pamukkale giriş ücretleri ile ilgili ilk kez resmi açıklama geldi. Denizli Valiliği konuya ilişkin açıklama yaparak iddiallara cevap verdi.
 
VALİLİK İNCELEME YAPTI
Valilik, Pamukkale’nin UNESCO Dünya Kültü Mirası Listesi’nde yer aldığını ve önemli turizm merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekerken, açıklamasında ‘Özel sektör’ vurgusu yaptı. İhaleyi alan şirketin Kuzey ve Güney kapıları, antik havuz ve çevresindeki işyerleri ile gişeleri işlettiğine dikkat çekti. Bu bölgelerde fahiş fiyatla ürün satıldığı iddialarının ise incelendiği bildirildi.
 
FAHİŞ FİYAT AÇIKLAMASI
Açıklamada, “Pamukkale Örenyerinde bulunan işyerlerinde pazarlanan ürünlerin fiyat etiket listelerinin görünür ve okunur bir şekilde asılı olduğu, serbest piyasa ekonomisi ile fiyatları belirlenen  ürünlerin liste fiyatı üzerinden vatandaşların alıp almama konusunda tercih yapma haklarının bulunduğu, vatandaşların aldatılmalarının mümkün olmadığı, Kültür ve Turizm Bakanlığınca ihaleye çıkarılan ve özel bir firma tarafından işletilen otopark fiyatlarının da okunur bir şekilde tabelalarda yazılı olduğu...” ifadelerine yer verildi.
 
FİYAT LİSTESİ ASILI AMA KAÇ PARA?
Valilik incelemesinin sonucunda fiyat etiketlerinin bulunduğu belirtilirken, fiyatların ‘serbest piyasa ekonomisine uygun olduğuna dikkat çekildi ama bir kutu kolanın 8 liraya satıldığıdan bahsedilmedi. Yine aynı şekilde otoparkta da fiyatların liste ile belirtildiği belirtildi ve “Fiyatı gördükten sonra istemeyenin arabasını koymayabileceğine” vurgu yapıldı.
 
GİRİŞ FİYATINI BAKANLIK BELİRLİYOR
Giriş fiyatları ile ilgili ise "Bakanlığımız Müze ve Örenyerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönerge" çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenmekte ve uygulanmakta olup, örenyeri girişlerinden elde edilen gelirler ile müze ve örenyerinin bakım, onarım, temizlik, teşhir-tanzim vb. hizmetler sağlanarak, ziyaretçilerin en iyi hizmeti almaları sağlanmaktadır” denildi.
 
 
SURİYELİLERE BEDAVA İDDİASI BİR YALAN
Öte yandan Pamukkale girişinin Suriyelilere bedava olduğu iddiaları da net bir dille yalanlanarak, bunun bir algı yönetimi olduğuna vurgu yapıldı: “Pamukkale Örenyeri giriş ücreti ile ilgili halka 35 TL., yabancılara 9 TL. ve Suriyelilere bedava  uygulama yapıldığı hususunda sosyal medya ve çeşitli mecralarda olumsuz algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Mücella göksal 7 yıl önce

pamukkalenin ücretinin düşürülmesini ve halk günlerinin olmasini talep ediyorum.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku