Gündem:
banner175
Denizli'de 14 ilçe göç verdi
TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ’ın açıkladığı verilere göre; Denizli’ye 28 bin 170 kişi göç ederken 24 bin 794 kişi de şehirden ayrıldı. Denizli bu rakamla göç hızı binde 3,36 ile en çok göç alan iller sıralamasında 32’nci oldu.
 
GÖZDE İLÇELER; PAMUKKALE, MERKEZEFENDİ, SARAYKÖY
Pamukkale’ye göç edenler ise Denizli ortalamasının neredeyse iki katı. Göç edebilecek her bin kişi için net göç sayısını ifade eden "net göç hızının" en yüksek olduğu ilçe binde 6,64 ile Pamukkale olurken, bu ilçeyi binde 5,59 net göç hızıyla Merkezefendi ve binde 2,92 ile Sarayköy izledi.
 
ÇARDAK, BEKİLLİ VE BABAĞ GÖÇ VERİYOR
En çok göç veren ilçelerde ise Çardak eksi binde 4,54 ile ilk sırada yer alırken, onu Bekilli ve Babadağ izledi.  5 ilçenin aldığı göç verdiği göçten fazla olurken, 14 ilçenin ise aldığı göç verdiği göçten az oldu.
 
PAMUKKALE, İZMİR, AYDIN VE İSTANBUL’DAN GÖÇ ALIP VERİYOR
İlçeler arasında en fazla göç alıp veren ilçe Pamukkale’nin en çok göç aldığı iller sırasıyla bin 357 kişi ile İzmir, bin 243 kişi ile Aydın ve bin 25 kişi ile İstanbul oldu. Pamukkale, aynı zamanda en çok bu üç ile göç verdi.
 
TÜİK’e göre Denizli’nin göç rakamları şöyle:
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku