Gündem:
banner175
Festivalde Çölyak'a dikkat çekilecek
Etkinlikte yapılacak sunum ve söyleşilerle Çölyak hastalığına da dikkat çekilecek. Vücut savunma sisteminin glutene karşı gösterdiği hassasiyet olarak bilinen Çölyak hastalığına karşı halkı bilinçlendirmek istediklerini anlatan Antalya Çölyak Derneği Başkanı Hakan Yılmaz, “İnce bağırsağın içyapısı, bir havluya benzetilebilir. Havludakine benzer şekilde girintiler ve çıkıntılardan oluşan ince bağırsak yüzeyi, çölyak hastalarında düzleşmeye başlar. Bu da besinlerin emiliminde azalmaya yol açar. Vücut savunma sistemi ise bu durumu sindirim problemleri, şişkinlik, ciltte bozulmalar, halsizlik, adet düzensizlikleri gibi belirtilerle ifade eder. Çölyak hastalığında gluteni kesmek, bilinen tek tedavi yöntemidir. Ancak gluten diyetini gıdalarla sınırlamak yeterli değildir. Glutensiz diyette besinler kadar kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinizin de içeriklerini titizlikle incelemelisiniz. Dudak nemlendiricisi, vücut losyonu, güneş kremi, makyaj malzemeleri, diş macunu, şampuan, saç kremi, sabun gibi günlük bakım ve kozmetik ürünleri de gluten içerikleri kontrol edilerek kullanılmalıdır. Çölyak hastasıysanız, diyetinizden gluten içeren gıdaları çıkarmalısınız. Buna karşın marketlerde satılan glutensiz ürünleri diyetinize ekleyebilir, glutensiz doğal sebze ve meyveleri, bakliyatları tüketebilirsiniz” dedi
 
HASTALIK TANITILACAK
Festival kapsamında düzenlenecek etkinliklerle Çölyak hastalığının tanıtımında yapılacağını anlatan Başkan Yılmaz,”Denizli genç aşçılar derneğinin düzenlediği Gastro World Master Chefs uluslar arası Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması için EGS fuar alanında yapılacak etkinliklerde Çölyak farkındalığı için büyük katkı sağlayacak. Festivalde dernek olarak biz hazır olacağız. Açacağımız stantta hastalığa dikkat çekeceğiz.aynı zamanda stantta üreteceğimiz glütensiz yiyeceklerinde tanıtımını ve sunumunu yapacağız. Bu etkinlikte çölyak için bir program yapılmasından dolayı Denizli Genc Aşcılar Derneği Başkanı Süleyman Kursak ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim. Festivale tüm Denizlilileri davet ediyoruz” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku