Gündem:
banner175
Tatbikat yapacağız deyip askerleri yola döktü

Darbe girişiminin ardından ilk tutuklanan isimlerden biri olan Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır’ın darbeyi haftalar öncesinde planladığı iddia edildi. Kandırıldığını söyleyen askerlerin ifadelerinin bir kısmı sızdı.
 
Denizlihaber.com’un haberine göre; Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, darbe girişiminin hazırlığını haftalar öncesinden başlattı. Verilen ifadelerin pek çoğuna bakıldığında, aslında bu hazırlığın içinde Merkez Komutanı Albay Ziver İnci ve Kurmay Başkanı Yarbay Fahrettin Demir’in de olduğu öne sürülüyor.
 
PLAN HAZIRLATMIŞ
İfadelere göre, darbeci generalin eğitim ve planlamadan sorumlu bir rütbeliye darbe girişiminden haftalar önce takriben 500 askerin içinde yer alacağı bir tatbikat planlamasını emretti. Subay, tatbikatı tugay komutanlığı içindeki bir arazide planladı ama Özbakır buna itiraz etti ve “Bu arazi yeterli değil, bana çok daha geniş bir alan lazım” diyerek Çardak’ı istedi.
 
YARDIMCISINI İZNE GÖNDERMİŞ
Tatbikatın başlangıcı 13 Temmuz Çarşamba, bitişi ise 16 Temmuz geceyarısı olarak planlandı. Tatbikat başlamadan kısa süre önce de komutan yardımcısı Topçu Albay Mehmet Özaydın, herhangi bir engellemede bulunmasın diye izne gönderildi. Tam tatbikat öncesi izne gitmek istemeyen Albay Özaydın itiraz etse de komutanın ısrarı üzerine gitti.
 
KİMSENİN HABERİ YOKMUŞ
Yine ifadelere göre bu hain planlandan erler kadar rütbeli personelin de haberi yoktu. Öyle ki, Söke’den Denizli’ye taşınacak olan birlikte görevli personele 10 Temmuz’da tatbikat tebliği yapıldı. Evlerini taşımaya hazırlanan rütbeli personel, tatbikata katılacak erleri de alarak talimat üzerine Çardak’a konuşlandırıldı.
 
TALİMAT SAAT 22,00’DE GİTMİŞ
Komutan, sözde tatbikatta rütbeli personelin daha kolay haberleşmesi için whatsapp grubu da kurdu. Tatbikat için bekleyen personele 15 Temmuz gecesi saat 22,00 sıralarında whatsapp grubundan harekatın başladığı talimatı ise iddiaya göre tugayın iki numaralı ismi Kurmay Başkanı tarafından gönderildi.
 
 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku