Gündem:
banner175
Yalan haber, oda ve dernek başkanlarını isyan ettirdi
Trafik magandası, düğün magandası derken Denizli, Medya Magandası ile de tanıştı.
Denizli’de basılı olarak yayın yapan H. İsimli gazetede görev yapan B.C. yalan ve kasıtlı haber yaptığı gerekçesiyle meslektaşlarına şikayet edildi.
 
BAŞKANLAR RÖPORTAJ VERDİ
Büyükşehir Muhtarlar Derneği, Denizli Arı Yetiştiriciliği Birliği, Denizli İşitme Engelliler Derneği, Denizli Geri Dönüşümcüler Derneği, Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası ve Denizli Tesisatçılar Odası başkanları sırasıyla bu gazeteye çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
KARALAMA KAMPANYASI
Ancak haberi taşıyan B.C. ya da gazete yönetimi başkanların söylediklerine sayfada yer vermek yerine Bayakşehir Belediyesi ve Başkan Osman Zolan aleyhinde karalama cümlelerine yer verdi.
 
MUHATAP YOK
Başkanlar gazetede söylemediği şeylerin yazıldığını sayfadan öğrendi ve hemen gazeteyi aradı. Ancak ne haberi taşıyan kişi ne de yönetici kimseyi bulamadılar.
 
BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİLER
Bu durumda Basın Kanunu gereği bir cevap ve düzeltme metnini noter aracılığıyla gazeteye göndermesi gereken başkanlar durumu basın toplantısıyla duyurmayı seçti. Gazeteciyi gazetecilere şikayet eden başkanlar, şu açıklamayı yaptı:
 


ŞOK OLDUK
“Yaklaşık 10 gündür çeşitli tarihlerde aşağıda ismi yazılı dernek ve oda başkanlarımızla H. Gazetesi muhabiri B. C. tarafından röportaj ve haber yapılmak istenmiş, tüm arkadaşlarımız toplumu bilgilendirmek, oda ve dernek faaliyetlerimizi anlatmak için sorulan sorulara masumane bir şekilde cevap vermiştir.  Ancak ertesi gün gazetede gördüğümüz haber ve röportajlar karşısında her birimiz adeta şok olduk. Gazetede, söz konusu muhabire verdiğimiz bilgilerin yanında Denizli Büyükşehir Belediyesini zan altında bırakacak; söylemediğimiz gerçek dışı düşmanca beyanlara dayalı ve tamamen çarpıtılmış bir şekilde kaleme alınmış bir röportaj gördük.
 
İNFİAL YARATTI
H.  Gazetesinin anlayamadığımız bu tutumunun nedenini sorup düzeltme yapılmasını istediğimizde ise karşımızda muhatap bulamadık. Bu nedenle bu basın toplantısını düzenleme zorunluluğu duyduk. Etik ve ahlaki değerleri hiçe sayan bu gazetenin, kendi çıkarları doğrultusundaki yorum ve eklemeleriyle kaleme aldığı yazı toplumda infial yaratmış olup, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
 
BAŞKAN ZOLAN’A YAPILANI KINIYORUZ
Odamızın, derneğimizin ve şahsımızın adı kullanılarak planlı ve kasıtlı bir şekilde Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yalan ithamlarla suçlanmasını kabul edemeyiz. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ve Sayın Başkan Osman Zolan’ın bu şehre verdiği hizmetler ve yoğun çalışmalar herkes tarafından takdirle karşılanırken, basın yoluyla yapılan bu saldırıyı da şiddetle kınıyoruz.
 
BİZ DESTEK DEDİK, ONLAR KÖSTEK YAZDI
Çoğumuzun röportajlarında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan bizlerden desteklerini esirgemediği şeklinde bahsetmemize rağmen beyan etmediğimiz düşmanca sözlerin yazılması bizleri de derinden üzmüştür. Tarafımızdan düşmanca hiçbir şekilde beyan ve söylem olmamasına rağmen kişisel husumet ve çıkarlar doğrultusunda yazılan haberlerin nasıl bir güç tarafından neden yapıldığını da anlamakta güçlük çekiyoruz. Ancak adımız kullanılarak yapılan bu davranışı bırakın basın etik, ahlak ve ilkelerini insanlığa dahi sığmadığının farkındayız.
 
HUKUKİ HAKLAR
H.  Gazetesinin bu tutumunun hiçbir insaf ve iyi niyet ölçüsü ile bağdaşmayan yıpratma ve yıldırma amaçlı olduğu açıktır. Bu çirkin davranış karşısında her birimizin tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı bildiriyoruz. Kamuoyunu yanıltan, art niyetli, hiçbir ahlaki değere sığmayan bu davranışı şiddetle kınadığımızı bildirir, H. Gazetesini yaptıklarını kamuoyunun ve siz değerli basın mensuplarının takdirlerine bırakıyoruz.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
misafir 7 yıl önce

verin gazetenin adını da bizde bilelim

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku