banner175
Çöplükte sokak hayvanı leşleri görüntüsüne jet soruşturma

Twitter’de dün akşam saatlerinden itibaren Denizli’den bir görüntü dolaşıma girdi. Görüntüde, sokak hayvanlarını toplamak için kullanılan bir araçtan, şehir çöplüğünde içinden ölü olduğu anlaşılan hayvanların atıldığını gösteren görüntülerle ilgili Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi.
 
“Dün akşam saatlerinde sosyal medyaya yansıyan ve kurumumuzu derinden üzen görüntüler hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” denilen açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanları konusundaki hassasiyetine dikkat çekildi.
 
ONLAR İÇİN HİÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMIYOUZ
Açıklamada, Türkiye’nin en modern sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi ve kliniklerinden birinin Denizli’de olduğunun belirtildiği açıklamada, “Denizli'de sokak hayvanlarına daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 yıl önce Türkiye'nin en büyük Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nı hizmete sunmuştur. Binlerce sokak hayvanının barındığı, korunduğu ve tedavi edildiği bu merkezimizde 2 bin 500’den fazla sokak hayvanı da sahiplendirilmiştir” denildi.
 
YÖNETMELİKLERE GÖRE DEFİN GERÇEKLEŞİYOR
Açıklamada, defin işlemlerin yönetmeliğe göre yapıldığı belirtilirken, “Kent genelinde hayatını kaybeden sahipli veya sahipsiz hayvanlar ( Özel veteriner kliniklerinde, trafik kazası, hastalık vb şekilde ölen) sokak hayvanları kliniğimizin morguna getirilmektedir. Hayatını kaybeden hayvanlar, onlar için özel olarak hazırlanmış alanda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun ilgili yönetmeliklerine göre defin edilmektedir. Dolayısı ile sosyal medyaya yansıyan usulsüz defin görüntüleri ile ilgili herhangi bir uygulamamız bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.
 
‘EN AĞIR CEZAİ İŞLEM’
Açıklamada, soruşturma açıldığı ve ivedilikle sonuçlandırılacağı belirtilirken şu bilgiler aktarıldı:
“Söz konusu görüntülerle ilgili olarak kurumumuz tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bu konuda hizmet aldığımız özel şirket çalışanları ve tüm sorumlular hakkında gerekli işlemler ivedilikle gerçekleştirilecek ve en ağır şekilde cezai işlemler uygulanacaktır.”

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
teknodrom 4 yıl önce

belediyenin bu hizmeti çok iyi hayvana bakıp aldığı yere geri bırakıyorlar. yalnız şöyle bir şey de var köpekleri toplayan görevlilerde hayvan sevgisi olacak. köpek ve yavrularını verdik. bakarlar diye bir sokak öteye atmışlar. rezil hayvanlar bir tane yavru kaldı sağ. zayıf çelimsiz kalmışlar. görevli arkadaşlardan kaynaklı sorunlar da olabilir.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku