banner175
Denizli'de 2050'ye kadar içme suyu sıkıntısı yaşanmayacak
Denizli'nin Honaz ilçe sınırları içinde yer alan ve 2017 yılında tamamlanan Akbaş Barajı’ndan kent merkezine kadar hayata geçirilen içme suyu isale hattı projesi tamamlanırken, buradan gelecek suyun arıtılması için yapılan Denizli İçme Suyu Arıtma Tesisi inşasında da sona gelindi.



Bir dönem rüya gibi görülen dev projenin tamamlanma aşamasına gelmesi kentte büyük sevinç yarattı.



Akbaş Barajı’ndan gelecek suyun Denizli merkezde kullanılması için toplamda 67 kilometrelik içme suyu iletim hattı döşenirken, tesisin kent merkezinin 2050 yılına kadar içme suyu sorununu çözeceği belirtildi. Akbaş Barajı ve Pınarbaşı’ndan 1100’lük çelik boru ile gelen suyu vatandaşların kullanımına sunacak tesiste test çalışmaları da başladı.

 
GÜNLÜK 100.000 METREKÜP SU ARITILACAK
Denizli İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin kısa süre sonra hizmete girmesinin ardından günlük 100.000 metreküp suyu arıtacağı belirtildi. Burada ham sudaki kirletici parametrelerin giderimine yönelik olarak fiziksel ve kimyasal arıtma esasına dayalı konvansiyonel arıtma yapılacağı kaydedilirken tesisin havalandırma, ön ozon temas tankı, hızlı ve yavaş karıştırıcı, idari bina, kimya binası gibi 26 farklı yapıdan oluştuğu kaydedildi.


Tesiste kullanılacak klorun ise yine burada bulunan ve tuzdan klor üretebilen klor jeneratörleri vasıtası ile sağlanacağı belirtildi. İdari bina içerisinde konumlandırılan biyoloji ve kimya laboratuvarlarında ise günlük ham su analizlerinin yapılacağı ifade edildi.

 
DENİZLİ’NİN GELECEĞİNE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIMLARDAN BİRİ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak projede sona gelindiğini müjdeledi. Denizli İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin günlük kapasitesinin 100 bin metreküp olacağını ve tesise saniyede 1100 litre su geleceğini kaydeden Başkan Zolan, projenin Denizli’nin geleceğine yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğunu kaydetti. Son yıllarda yaşanan kuraklık ile birlikte içme suyunun çok daha önemli bir noktaya geldiğini anlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Denizli’nin geleceği öngörülerek, uzun yıllar önce planlan projede sona yaklaşıldı. Çalışmalar bittiğinde inşallah şehir merkezimizde içme suyu ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşanmayacak. Bu yatırımın Denizli’ye kazandırılmasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza, önceki dönem Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.”

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku