banner175
Vali Karahan Oral Evi ile ilgili konuştu: Korunacak
Yanan tarihi Holusi Oral Evi’ni her yönüye başından beri ele alan bir dizi hazırlayan Denizlihaber.com’un etkili yazarlarından Yaşar Tok, bu kez konuyu Vali Hasan Karahan’a sordu. Randevu alıp Vali Karahan’ın makamında görüşme gerçekleştirin Tok, devletin eve bakışını da çözümlemiş oldu.
 
Tok’un sorularını cevaplandıran Vali Hasan Karahan’ın skonakla ilgili söylediği önemli bölümler şöyle:
 
BAKANLIK VE BELEDİYE GEREĞİNİ YAPAR
“Bu evleri koruyamıyorsak sorumlusu elbette biziz. Ev ile ilgili daha önce Kültür Bakanlığı ve Denizli Belediyesi’nin girişimleri olmuş. Bu girişimleri henüz sonuçlanmış değil. Evin koruması ile ilgili açılan davalar bildiğim kadarıyla devam ediyor. Sonuçlandıktan sonra Bakanlık ve Belediye gerekli adımları atacaktır.”
 
YANMIŞ OLSA DA KORUMA SÜRECEK
“Yangın sonrası ev yıkılsa bile orasının arsası yine koruma altında kalmaya devam edecek. Mirasçıları tarafından alınıp satılması mümkün değil. Böyle bir tasarruf hakkı yok. Zaten yapının tamamı yıkılmış değil. Gerekli önlemler alınarak çevre etkisi önlenecek ve hakkında karar verilene kadar bu koruma önlemleri sürecek.”
 
YAŞAR TOK’TAN SORU: VALİLİK OLARAK BU KONUDA BİR GİRİŞİMİNİZ OLACAK VEYA HAKEMLİK GİBİ UZLAŞTIRICI BİR ROLÜNÜZ BULUNACAK MI?
“Eğer gerekli adımlar atılır ve taraflar arasında bir görüşme zemini oluşursa biz de valilik olarak üzerimize düşeni yaparız. Ama görüşmelerin mutlaka başlaması gerekir. Şimdiye kadar yapılan açıklamalar gelişmelerin olumlu seyredeceğine işaret ediyor. Bu bir başlangıçtır, başlangıcın arkası mutlaka gelecektir.”
 
Yazının tamamını okumak için linki tıklayın:
http://www.denizlihaber.com/denizli/kent-genel/vali-karahan-oral-evi-korunacak/
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku