Kültür:
banner175
Büyükşehir binlerce yıllık sanata sahip çıkıyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği ücretsiz kurslara bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesinin, Halk Eğitim Merkezi ve İş Kur ile birlikte düzenlediği halıcılık kursu Denizli Büyükşehir Belediyesi Gerzele El Becerileri Kurs Merkezi ve Kültür Evi'nde başladı. Haftanın 5 günü devam eden eğitimler ile bir yandan unutulmaya yüz tutmuş halıcılık sanatı yaşatılmaya çalışılırken diğer yandan kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması amaçlanıyor. Halıcılık sanatına yönelik sağladığı kurs imkanı dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür eden Kursu Eğitmeni Yeşim Samurcu, Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı insanlarımıza öğretip gelecek nesillere aktarmak istiyoruz” dedi.
 


“Türk kültüründe halının ve kilimin yeri bambaşkadır”

 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım İşleri Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ise, “Türk kültüründe halının ve kilimin yeri bambaşkadır. Adriyatik'ten Çin Seddi’ne kadar her Türk'ün hayatından halı ve kilim mutlaka yer almıştır. Halı ve kilimcilik, maalesef günümüzde modern halıcılığın gelişmesiyle unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımız arasında girmiştir. Biz bu sanatı yeniden canlandırmak için halı kursu açtık. Gerçekten çok başarılı bir iş ortaya çıktı. Kursiyerlerimiz, iki ay gibi bir zaman zarfında, profesyonellere taş çıkaracak derecede halı dokuyorlar. Ben kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah bunu geliştirerek natural halı dokumacılığının sürmesine destek vereceğiz” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku