Kültür:
banner175
Ödüllü sanatçıya vali teşekkürü
Denizlili sanatçı Şakir Gökçebağ,  Almanya’da büyük bir başarıya imza attı. Avrupa’nın en önemli kültür ülkelerinden birisi olan Almanya’da, bu yıl dokuzuncu kez verilen Leo Breuer ödülünün sahibi Denizlili sanatçı Şakir Gökçebağ oldu. Denizlili Gökçebağ, elde ettiği bu başarısı ile İlimizi ve ülkemizi uluslararası alanda tanıttı. Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak, genç sanatçının bu başarısı karşısında kendisini bizzat arayarak tebrik etti.

İki yılda bir Leo Breuer’in doğum günü olan 21 Eylül’de verilen ödüle, bu yıl jürinin oy birliğiyle Denizlili sanatçı Şakir Gökçebağ’ı layık gördü. Çal doğumlu olan Gökçebağ, Marmara Üniversitesi mezunu. Sanat yaşamını halen Almanya’da sürdüren Gökçebağ, kendine mahsus materyal çalışmaları, yerleştirmeleri, kurgu fotoğrafları ve heykelleri ile konstruktiv sanatın tematiğini kesin olarak geliştiren bir isim. Leo Breuer Ödülünün 2016 yılı sahibi Şakir Gökçebağ, 21 Eylül’den itibaren GKG-Bonn’da bir sergi açacak. Ödül töreni de 21 Eylül’de LVR-Landes Museum Bonn’da yapılacak.

Denizli’nin ve Türkiye’nin adını uluslararası arenada sanat camiasına tanıtan Şakir Gökçebağ’ın bu başarısına Valim Dr. Ahmet Altıparmak’ta kayıtsız kalmadı. Genç sanatçıyı bizzat telefonla arayarak tebrik eden Vali Altıparmak, “Denizlili sanatçımız Şakir Gökçebağ, önemli bir sanat ödülünü alarak, ülkemizi tanıtma fırsatı buldu. Kendisini arayarak tebrik ettim. Başarısının devamını diliyorum” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku