Kültür:
banner175
Ressam Ahmet Cevdet Şemsioğlu sergisi açıldı
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Nihat Kömürcüoğlu Kültür Sanat ve Turizm Tanıtım Vakfı tarafından düzenlenen Usta Ressam Ahmet Cevdet Şemsioğlu Resim Sergisi açıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda yapılan açılışa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Belediyesi Önceki Dönem Başkanı Hasan Gönüllü ve Ziya Tıkıroğlu, Şemsioğlu ailesi ve sanatseverler katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan, Denizlili Ressam Ahmet Cevdet Şemsioğlu’nun resimlerinin sergi haline dönüşmesinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, "Bugün bu nadide eserleri siz sanatseverlerin beğenisine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sergimize bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.
 
5 Nisan'a kadar açık kalacak
 
Konuşmanın ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Ressam Ahmet Cevdet Şemsioğlu’nun 1940 yıllardan bu yana yaptığı resimler oğlu Haluk Şemsioğlu tarafından derlenerek sergi haline getirildi. Ressam Ahmet Cevdet Şemsioğlu’nun eserleri 5 Nisan’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
 
Ahmet Cevdet Şemsioğlu kimdir?
Ahmet Cevdet Şemsioğlu 11 Aralık 1914 tarihinde Denizli’nin Gürcan mahallesinde doğdu, ilkokulu Mekteb’i Sultani’de okudu. Denizli Lisesi bünyesindeki okulu bitirip İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’ne gitti, fakat bu okulu imkansızlıklar nedeniyle bitiremedi.
 
Ressam Abidin Elderoğlu, Alaattin Yorgancıoğlu, Sırrı Erdem, Albay Şükrü Süer’den resim dersleri aldı. Bir yıl Denizli Halkevi kurslarına katıldı. Halkevlerinin 1940 yılında ülke çapında açtığı resim yarışmasında üçüncü oldu.
 
Uzun yıllar, zamanın yerel gazete ve mecmualarında köşe yazılarını, şiirlerini, karikatürlerini ve eski Denizli’ye ait bilgi, tarihsel ve folklorik kültürel değerleri derleyip yayınladı. Derleme yazılarını gençlik yıllarında zamanın yaşlı kimselerinden sorarak notlar almış, görüp duyduklarını da ilave ederek “Günün birinde tamamen unutulur” düşüncesiyle kaleme alarak bu güne miras bırakmıştır.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku