Merkezefendi:
banner175
Kütüphane ile pazaryerini kıyaslamak...
Eğitime ve kültüre yaptığı yatırımlarla sık sık övünen Merkezefendi Belediyesi, modern toplumlarda eşine az rastlanır bir referanduma gidiyor. Belediyenin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre; gelir ve eğitim seviyesinin hayli yüksek olduğu Gerzele Mahallesine bir tesis yapıldı.
 
Bahçe içinde küçük bir bina yapıldı ve belediye bu tesis için iki alternatif üretti. Ya kütüphane olacak, ya da pazaryeri... Belediyenin twitter adresinden de bu konuyla ilgili bir anket başlatıldı. İki seçenek bulunan ankette oylama sürerken, yapılan açıklamada Pazar günü saat 11.00’de oylama yapılacağı da duyuruldu.
 
Yapılan bir yatırımın halkın ihtiyacına uygun olması ve halka sorulması elbette çok güzel ve takdir edilesi bir durum. Ancak modern toplumların temel taşlarından olan kütüphane ile belediyenin yapması zorunlu olan pazaryerinin kıyaslanmasını akıllar almıyor.
 
Sanki Merkezefendi’de adım başı kütüphane varmış da “bir tane daha ister misiniz?” gibi bir görüşle halkı referanduma davet etmek de aklın almadığı başka bir şey.
 
Merkezefendi Belediyesi’nin; tıp adamı Merkez Efendi’nin adını taşımasına uygun uygulamaları var. Örneğin, çocukları harekete teşvik eden ücretsiz bisiklet dağıtılması gibi... Ama sadece pedal çevirmekle ancak kas yapılır. Çocukların beyinlerinin gelişmesi de vücutlarının sağlığı kadar önemli. Bu kıyaslamayla yetiştirdiğiniz çocuklar; pazaryerinde anca domates satıcısı olur. (Yazan: Hüseyin Özgenç)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP’de Horzum’dan ‘çatlak’ açıklaması:...
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki encümen seçimi sonrası başlayan tartışmalar...

Haberi Oku