Merkezefendi:
banner175
Merkezefendi Belediyesi'nin kurslarına büyük ilgi
150 Merkezefendili kadının katıldığı el sanatları kurslarında miyuki, wayuu, rölyef, deri işlemeciliği ve resim eğitimleri hafta içi veriliyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Halk Eğitim Merkezi eğitmeni Tülay Ünlü ’nün vermiş olduğu wayuu (Orta Amerika yöresi örgü biçimi) kursuna katıldı. Kursiyerler ile yakından ilgilenen Başkan Doğan, yapılan el işi ürünlerini de inceledi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, sanata, kültüre ve eğitime önem verdiklerini söyledi. Başkan Doğan, “Merkezefendi Belediyesi olarak sanat, kültür ve eğitim alanındaki çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Merkezefendili hemşerilerimize ücretsiz olarak kurslar veriyoruz. Vatandaşlarımıza kendi eşyalarını üretme imkanı sağlıyoruz. Merkezefendi sanatı ve kültürü önemseyen, seven bir ilçe. Bizler de çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz” dedi.
 


80 YAŞINDA, WAYUU KURSUNDA
Merkezefendi Kültür Merkezi’ndeki wayuu kursunun ilgi odağı 80 yaşındaki Ümmüş Abdırgan oldu. İlk günden bu yana büyük bir özveri ile wayuu kursuna katılan dört çocuk, altı torun sahibi Ümmüş Abdırgan, wayuunun kendisine iyi geldiğini söyledi. Ümmüş Abdırgan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a kağıttan yapmış olduğu iki adet kuğuyu hediye etti. Başkan Doğan, 80 yaşındaki kursiyer Ümmüş Abdırgan’a teşekkür etti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP’de Horzum’dan ‘çatlak’ açıklaması:...
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki encümen seçimi sonrası başlayan tartışmalar...

Haberi Oku