Pamukkale:
banner175
Akköy'de çifte standart iddiası
Pamukkale’nin Akköy Mahallesinde yaşanan imardaki çifte standart iddiası tartışılıyor. Mahallenin sınırlarında bulunduğu Pamukkale Belediyesi’nin tarım arazilerine yapı ruhsatı verirken, yasadışı bir yanı bulunmayan marketi yol çalışması nedeniyle yıktığı ve imarda çifte standart uyguladığı iddia edildi.
 


Gazetemize ulaşan Akköylü bir vatandaşın iddialarına göre olay şöyle:
 
KAYMAKAMLIK YARDIM ETTİ
Akköy’ün henüz ilçeyken 12 yıl önce eski hükümlü T.K. ailesine ait boş dükkanda market açmak için başvurdu. Akköy Kaymakamlığı eski hükümlünün topluma geri kazandırılması maksadıyla T.K.’nin işyeri açmasına destek sağladı. Dükkanın tadilatı kaymakamlık tarafından karşılandı ve T.K. şimdi baktığı 6 nüfusu bu dükkandan doyurmaya başladı.
 
KALDIRIM YAPACAĞIZ YIK!
Pamukkale Belediyesi’nin Akköy’deki altyapısı bitmemiş caddelerde başlattığı asfalt ve kaldırım çalışması tam da T.K.’nın dükkanına etki etti. Her türlü yasal belgeye sahip olan marketin yola taştığı iddiasıyla yıkılması için tebligat yapıldı. Ancak vatandaşın iddiasına göre, diğer yerlerde 2 metre olan kaldırım bu dükkana geldiğinde 8 metreye çıkarıldı ve yıkım için bu gerekçe gösterildi. Ancak yine iddiaya göre, bina ile aynı hizada bulunan binalardan yıkım istenmedi.
 


‘TARIM ARAZİLERİNDEKİ YAPILARA SES ÇIKARMIYORLAR’
İddiayı ortaya atan vatandaş; hem Akköy’de tarım arazilerine yapılmış binaları, hem de dükkan hizasındeki diğer yapıları örnek göstererek Pamukkale Belediyesi’nin çifte standart uyguladığını ileri sürdü; Tarım arazilerine yapılaşmaya izin veren belediyenin 6 kişinin gelir kapısı olan marketle uğraşmasını mahalle sakinlerinin anlayamadığını söyledi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku