Sağlık:
banner175
Büyükşehir, sağlık hizmetlerinde de öncü
Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sağlık alanındaki yatırımlarıyla da Türkiye'ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli'nin 19 ilçe ve 622 mahallesinde sürdürdüğü Evde Bakım ve Sağlık Hizmetlerine başarıyla devam ediyor. Günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşların kişisel bakımları ile yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçlarını gideren Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, bunların yanında yaşlı, yatağa bağımlı, engelli hastalar, kronik rahatsızlığı yüzünden yürüyemeyen vatandaşların; tanısı konulmuş sağlık sorunlarının ev ortamında planlanan tedavisinin takibini ve uygulamasını yapıyor.
 
7/24 Tıbbi Danışma Hizmeti
 
Denizli Büyükşehir Belediyesinin sağlık ekipleri tarafından koruyucu ve iyileştirici tedavi hizmetlerinin de ücretsiz olarak verildiği uygulama kapsamında yatağa bağımlı, engelli ve sedye ile taşınması gereken hastaların sağlık kuruluşlarına, sağlık kuruluşlarından evlerine ya da sağlık kuruluşlarından diğer bir sağlık kuruluşuna nakli de tam donanımlı hasta nakil ambulansı ile gerçekleştiriliyor. Tüm bunların yanında Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin sağlık ekibi tarafından,  444 85 20 numaralı çağrı hattından Denizlililere koruyucu, bilgilendirici ve yönlendirici "Tıbbi Danışma Hizmeti" ücretsiz olarak veriyor.
 
“Gönüller de yapmamız gerekiyor”
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin çok önemli bir görev yürüttüğünü vurgulayarak, bugüne kadar binlerce Denizlilinin en zor zamanında imdadına koştuklarını söyledi. Başkan Zolan, “Günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşlarımızın kişisel bakımları ile yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyoruz. Bunların yanında vatandaşlarımıza koruyucu ve iyileştirici sağlık hizmeti, tam donanımlı ambulanslarımızla ücretsiz hasta nakil hizmeti ve Tıbbi Danışma Hizmeti de veriyoruz. Belediyecilik sadece alt yapı, binalar, yollar, parklar yapmak değil. Bunun yanında gönüller de yapmamız gerekiyor. Bir insanımızın dahi derdini hafifletiyorsak ne mutlu bize” dedi.
 


Başkan Osman Zolan, Tıp Bayramını kutladı
 
Tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı da kutlayan Başkan Osman Zolan, sağlık çalışanlarının zaman mefhumu gözetmeksizin tüm insanlık için canı pahasına görev yaptıklarını söyledi. Başkan Zolan, “365 gün, 24 saat olağan üstü şartlarda bu kutsal görevi yerine getiren Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi çalışanlarımız ile tüm sağlık camiamızın 14 Mart Tıp Bayramını canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.
 
Evde Sağlık Hizmeti'nden nasıl faydalanılır?
 
Yaşlı, yatağa bağımlı, engelli, kronik rahatsızlığı yüzünden yürüyemeyen hastaların, tanısı konulmuş sağlık sorunlarına evde planlanmış olan tedavisinin takibi ve uygulamasını gerçekleştiren Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar 377 20 12 numaralı telefonu arayarak başvuru kaydını oluşturabilir. Kayıt yaptıran hasta veya yakınının ikamet ettiği adrese Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’nden ekipler giderek, hastanın kontrolünü yapıp, evde sağlık hizmetlerinden faydalanıp faydalanamayacağına karar verir. Randevu sistemine dayalı hizmet veren Evde Sağlık Merkezi, hastanın durumuna göre randevularını, günlük, haftalık veya aylık dilimler şeklinde yapar.
 
Büyükşehir'in sağlık yatırımları
 
Dokuzkavaklar Mahallesi'nde yapımı devam eden semt polikliniği için 3.000 metrekare arsasını bedelsiz tahsis eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi Mahallesi'nde içerisinde 112 Acil, UMKE ve ASM'nin bulunduğu sağlık kompleksinin yapımında sona geldi. Üçler ve Bağbaşı Mahallesi'ne 2 adet 112 Acil Sağlık İstasyonu yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Sağlık Ocağını da tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku