Sağlık:
banner175
Sırtım ağrıyor diye geldi, 4 saat ameliyatta kaldı
Ameliyatı, Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bilgin Emrecan ve ekibi gerçekeştirdi. Prof.. Bilgin, “Yapılan tetkiklerde karın ve göğüs kafesi içerisindeki aort damarında ileri derecede genişleme ve yırtık mevcuttu. 2009 yılında aortun kalpten çıkan bölümü, 2011'de de aortun karın içerisinde böbrek damarlarından sonraki bölümü değiştirilmiş. Bu sefer daha riskli olan karaciğer bağırsak ve böbrek damarlarını da içeren ve göğüs kafesinin içerisine uzanan bölümünde akut aort diseksiyonu ve anevrizması olması nedeniyle ameliyata alındı. Sayılı merkezlerde uygulanan tekniklerle omurilik ve karın içerisindeki organların beslemesi yapılarak yaklaşık 4 buçuk saatlik bir ameliyat ile sağlığına kavuşan hastamız  3. aort ameliyatından da yürüyerek hastaneden ayrıldı.” dedi.
 
Prof. Dr. Emrecan sözlerine şöyle devam etti ; “ Bu ameliyatta göğüs kafesi ve karın boşluğu çok büyük bir kesi ile açılmakta ve aortun beslediği tüm organlar tek tek açığa çıkarılmaktadır. Aortun hayati organları kanlandıran bölümlerinin değiştirilmesi nedeniyle çok özel teknik ve cihazlarla ameliyat yapılması ve cerrahi olarak işlemin en kısa zamanda bu organlarda kalıcı hasar bırakmayacak şekilde hızlı bir şekilde yapılması gerekmektedir. Ameliyat esnasında böbrek, bağırsaklar, karaciğer ve omurilik gibi organlar oksijensiz kalmakta bu nedenle de bu organlarda hasar oluşabilmekte veya hasta belden aşağısında felç olabilmektedir. Ancak üçüncü aort ameliyatı olmasına rağmen hastamızda bu problemlerin hiçbirisi gelişmeden şifa ile taburcu edildi.”
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku