Yaşam:
banner175
Atık piller 30 Nisan'a kadar toplanacak
Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Genel Sekreteri Neslihan Bahar Denizli’nin de artan bir grafik ile atık pil toplama miktarını çoğalttığına dikkat çeken Bahar, Denizli’de birinci, ikinci ve üçüncü gelen okulların hediyeler kazanacağını özellikle vurguladı.  Neslihan Bahar sözlerine şöyle devam etti; Atık pillerin toplama miktarlarının arttırılması ve toplama işlemlerinin verimli bir şekilde sürdürülmesini sağlamak üzere Denizli Belediyesi ile de çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Şu ana kadar Türkiye çapında Büyükşehir, il, ilçe ve belde olmak üzere toplam 550 belediye ile işbirliği halindeyiz, bu sayı her gün artıyor. Belediyelerin yanı sıra teknomarketler, zincir marketler, bakanlıklar, organize sanayi bölgeleri, okullar, Diyanet İşleri, Silahlı Kuvvetler, oteller, Emniyet Gen. Md ve PTT de bizimle işbirliği yapan kuruluşlar arasında. En çok atık pili bölge olarak Marmara’da topluyoruz, burada İstanbul tabi ki itici güç.
 
ATIK PİLLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU OKULLARDAN GELİYOR, 30 NİSAN SON GÜN…
Neslihan Bahar her yıl toplanan pillerin önemli bir miktarının okullardan geldiğine dikkat çekerek “Geleceğin Türkiye’sinde atık pil kavramını yerleştirmek için çocuklarımıza, dolayısıyla okullarımıza büyük görevler düşüyor. Her yıl olduğu gibi 2016-17 okul dönemi için de Türkiye çapında tüm okullarda atık pil toplama kampanyasını 1 Ekim tarihinde başlattık, 30 Nisan’da sonlandırıyoruz... Her yıl ödüllü atık pil yarışmasına katılan şehir sayısı ve dolayısıyla, okul sayısı artıyor.  Okullardan atık pili belediyeler topluyor, her il kendi içerisinde değerlendiriliyor ve her ilde en çok atık pil toplayan 3 okul tarafımızdan ödüllendiriliyor.  Atık pil bilincinin nispeten en az olduğu yerler ise üniversiteler. Üniversitelerimizde de bu bilinci yerleştirmek için konserler düzenliyoruz. Ayrıca bu yıl “çevre mühendisleri yarışıyor” adı altında 39 ilde 42 üniversitede atık pil toplama yarışması düzenledik.
 
Denizli’de geçtiğimiz yıl 7 ton civarında olan atık pil toplama miktarının bu sene 10 tonu geçmesi bekleniyor.
Birinciliği alan okul bir adet printer kazanırken, ikinci spor seti ve üçüncü okul ise satranç seti İle ödüllendirilecek.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku