Yaşam:
banner175
Kale Merkez Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı
Çevre yatırımlarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Kale’nin en önemli ihtiyaçları arasında bulunan Merkez Atıksu Arıtma Tesisini tamamladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin faaliyete geçirdiği toplam inşaat alanı 25.000 metrekare olan tesis, 2 kademede toplamda 30 bin kişilik olarak projelendirildi. Tesisin faaliyete geçen 13 bin kişilik ilk kademesi günlük ortalama 2.425 metreküp suyu arıtırken, 17.000 kişilik ikinci kademesi ise günlük ortalama 3.172 metreküp suyu arıtacak kapasiteye sahip olacak.
 
SULAMA SUYU STANDARTLARINDA...
Betonarme biyolojik atıksu arıtma tesisi olarak inşa edilen Kale Merkez Atıksu Arıtma Tesisi atık suları sulama suyu standartlarını sağlayacak şekilde arıtmaya başladı. Atık suyun fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulduğu daha sonra bu atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılarak deşarj edildiği belirtildi. İleri biyolojik arıtma olarak inşa edilen tesis atık sudan kaynaklanan kirliliğinin önlenmesinde çok önemli bir rol oynayacak.
 
BÜYÜKŞEHİR 19 İLÇE, 622 MAHALLEDE
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, göreve geldikleri ilk günden beri çevre konusunda çok önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, "Kale’nin önemli ihtiyaçları arasında bulunan atıksu arıtma tesisimizi tamamladık" dedi. Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti:
 
"Atıksu arıtma tesisimizi Kale ilçemize hayırlı uğurlu olsun. 19 ilçe, 622 mahallemizde vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa gece gündüz çalışarak yapmaya gayret ediyoruz. Sürdürülebilir bir çevre, daha yaşanılabilir dünya için yatırımlarımız sürecek."
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku