Yaşam:
banner175
Sokak hayvanlarının muhteşem merkezine, muhteşem açılış
Sokak Hayvanları Kliniği ve Beslenme Odağı’nın kapasitesinin artırmak ve sokak hayvanlarına yönelik daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ilk misafirlerini ağırladı. Anlamlı günde gerçekleşen ziyarete Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, hayvansever dernekleri, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Başkan Osman Zolan ve beraberindekiler tesisteki ilk kabul, kedi ve köpek pansiyonları, serbest gezi alanları, köpek padokları, kedi evleri, ameliyathaneler ve poliklinik servisleri ile Denizli Horoz Evlerini inceledi. Gezi sırasında öğrencilerle birlikte hayvanları seven Başkan Osman Zolan, tesisin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ilk misafirlerini ağırlamasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.
 


Türkiye’de örnek bir proje
 
Başkan Osman Zolan,"Çocuklarımızla, hayvanseverlerimizle birlikte 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü tam anlamıyla anmak, çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak ve onları sokak hayvanları ile temas ettirmek için buradayız. Çocuklarımıza, hayvanların hayatımızın içinde olduklarını, insanlar dışındaki canlılar olmadan hayatın anlamsız olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Tesisin 135 bin metrekare alana kurulduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, ameliyathanelerden laboratuara, kedi evlerinden ilk kabul noktasına kadar merkezin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü ifade ederek, “Çok şükür kullanıma açılıyor. İnşallah yakın bir tarihte de resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Burası Türkiye’de örnek bir proje, en büyük ve en güzel tesislerden biri. Büyükşehir olarak hayvanlara gösterdiğimiz değeri gösteriyor. Hayvanlarda bu dünyanın bir parçası, onları aç, susuz ve sevgisiz bırakmamak gerekiyor. Onları sahipsiz ve tek başlarına bırakmamak gerekiyor. Bu düşünceyle bu projeyi gerçekleştirdik” dedi.
 


"Çocuklarımız büyük ilgi gösteriyor"
 
Başkan Osman Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burayı her gün vatandaşlarımız ziyaret edebilecek. Burada çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamış olacağız. Sokak hayvanlarımızla, insanlarımızı buluşturmuş olacağız. Çocuklarımız büyük ilgi gösteriyor. Tüm hayvan severleri buraya davet ediyorum. Okullarımızı da belli programlarla tesisimizde ağırlamak istiyoruz." Denizli Büyükşehir Belediyesinin çocuklara Trafik Eğitim Pisti’nde trafik, itfaiyede yangından korunma eğitimleri verdiğini ifade eden Başkan Osman Zolan, "Burada da hayvan sevgisi ile ilgili eğitimler vereceğiz" dedi.
 
Her şey düşünüldü
 
Sokak hayvanlarının tüm tıbbi bakım, tedavi ve rehabilitasyonunun yanında tesisteki hayvanların rahat ve mutlu olabilmesi için her şeyin düşünüldüğünü kaydeden Başkan Osman Zolan, "Kedi evlerine tırmanma tahtası, yastıkları, minderleri kondu. Köpek padoklarımızda sıcak havalarda suya girebilecekleri yüzme havuzlarımız var. Burada hangi hayvan neye ihtiyaç duyar, nasıl yaşar ve rahat eder ona göre hareket ettik. Vatandaşlarımızın çocuklarıyla birlikte burada vakit geçirebilmesi için seyir terası, dinlenme alanları gibi bölümler de yaptık. Çok detaylı düşünülmüş bir proje. Denizlimizde hayvan sevgisini en üst seviyeye taşımak istiyoruz. Allah'ımın yarattığı canlılara sahip çıkmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz" dedi.
 
Hayvanseverlerden tam puan
 
Ziyarete katılan Denizli Hayvanları Koruma Derneği Eğitim Komisyonu Üyesi Gülay Başar ise, projenin hayata geçmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Başar, “Beklediğimiz bir andı bu. Çok şükür, çok mutluyuz. Çok güzel bir bölge, harika olmuş, çok beğendik. Bizler başkanımızla uzun süren görüşmeler yaptık. Sağ olsun başkanımız bizleri çağırdı, fikirlerimizi aldı. Ve şu anda çok mutluyuz, çok güzel bir yer olmuş. Bundan sonra çocuklar buraya gelip güzel zaman geçirebilecekler. İnsanlar artık çocuklarıyla birlikte gönül rahatlığıyla buraya gelebilirler, etkinlikler yapılabilir” dedi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku