Yaşam:
banner175
Yüzyıllardır değişmeyen tat: Bakraçta yoğurt
Çivril pazarında satılan ve sipariş üzerine yapılan yoğurtlar bir asırdır tadını ve kıvamını bozmadan alıcıya sunuluyor.
 
Annesinden öğrendiği şekilde yoğurt mayalayan ve Çivril pazarında satan Hatice Karadeniz (68) İğdir Bakraç yoğurdunun kaymak ve kıvamı ile farklı olduğunu belirterek “biz yoğurdu yaparken sütün kaymağını almıyoruz onun için yoğurdumuz kıvamlı ve kendine has tadı var” dedi. Bir ineğinden sağdığı günlük 15kilo süt ile her gün yoğurt mayalayan Hatice Karadeniz “günlük 15 kilo sütüm oluyor. 15 kilo sütten üç bakraç yoğurt çıkıyor. Yoğurt için sipariş veren ve yıllardır benden yoğurt alan müşterilerim için günlük yoğurt mayalıyorum. Mayamız kendi yoğurdumuzdan. Ben yoğurt yapmayı annemden öğrendim ondan aldığım maya ile de kendimi bildim bileli aynı şekilde yoğurt mayalıyorum. Annemden kendi annesi ve kaynanasından aldığı maya ile yoğurt mayalamış” dedi.
 


EVDEN DE ALIYORLAR PAZARDAN DA
 
Yoğurtları genelde sipariş verenler tarafından evden alındığını ifade eden Hatice Karadeniz haftada bir gün de Çivril pazarına giderek yoğurt sattığını belirterek “yoğurt alanlar genelde günlük gelip evden alıyorlar. Haftada bir gün de Çivril pazarına gidiyorum eve gelemeyenler de pazarda gelip alıyorlar. Sabah 07.30 gibi pazarda sergiye koyduğumuz yoğurtlar yarım saat içinde tükeniyor” dedi.
 
3 KİLOSU 10 LİRA
 
İğdir yoğurdunun en büyük özelliğinin mayası ve Bakraca yapılması olduğunu söyleyen Hatice Karadeniz “biz yoğurdu Bakraca çalarız. Yoğurt almak isteyen her müşterimize iki bakraç veririz. O yoğurdu götürür yenisini almaya geldiğinde diğeri bakracı alır biz boşunu temizler yeni yoğurt çalarız. Yoğurdumuzun mayasını hiç değiştirmeyiz” dedi. (Bülent Çakır / Yeşil Çivril Gazetesi)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku