Gündem:
20 Yaş Altı Kuralı, Özel Çocuklar İçin Esnetildi

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Vali Hasan Karahan başkanlığında Kovid-19 önlemlerini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Meclis yeni kararlar aldı.
 
 Karara göre, özel durumu bulunan ve bunu raporla belgeleyebilen 20 yaş altı çocuklar, aileleri ya da bakıcıları ile birlikte sokağa çıkabilecek. Meçlisin aldığı karara göre; “Doğuştan ya da sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetilerini kaybetmiş, günlük hayatın alışılmış, tekrar eden gereklerini önemli ölçüde kendi başına yerine getirememesi nedeniyle başkalarının desteğine gereksinim duyan bireylerin uzun süre kapalı alanda kalmasının ruhsal ve fiziksel olarak sağlıkları üzerinde oluşturabileceği muhtemel olumsuzlukların dikkate alınması neticesinde; otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi tanısı konulmuş “Özel Gereksinimi” olan çocuk ve gençlerimizin ebeveyn veya bakıcıları refakatinde, rahatsızlıklarını kanıtlayıcı rapor vb. belgeleri yanında bulundurmak, enfeksiyon yayılımını engelleyecek uygun şartları yerine getirmek, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske kullanmak, el temizliği ve hijyene uymak koşulu ile ikametlerinden çıkmalarına, park ve bahçelerde dolaşmalarına, aynı il sınırları içinde araçla seyahat etmelerine izin verilmesine” denildi.
 
Öte yandan sitelerde de polisin sosyal mesafe denetimi yapmasının önü açıldı. Kararda, “İl ve ilçelerdeki meydanlar, sokaklar ve caddelerde sosyal mesafenin korunması yönünde her türlü kontrol ve uyarının yapıldığı gibi, siteler gibi ortak kullanım alanlarının olduğu yerlerde de denetimlerin yapılmasına” denildi.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku