Gündem:
Korona karantinaları KYK yurtlarında olacak

İl Pandemi Kurulu, koronavirüs önlemleri kapsamında yeni kararlar almak üzere Vali Hasan Karahan başkanlığında bir araya geldi. Toplantıya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Sağlık Müdürü Berna Öztürk ve ilgili dairelerin yöneticileri katıldı.

İl Pandemi Kurulu, kesin veya olası Covid-19 tanılı, hastanede yatış gerektirmeyen ancak evinde izole olması uygun görülmeyen hastaların takiplerinin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü KYK’ya bağlı öğrenci yurtlarında yapılmasına karar verdi.
 
Hastaların hastaneden yurtlara transferleri Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak, transferler sırasında 1 sağlık personeli görevlendirilecek. Hastaların, hastanelerin enfeksiyon kontrol komitelerince belirlenmiş olan kişisel koruyucu ekipman kullanması sağlanarak ve oturma düzeni belirlenerek taşınmaları sağlanacak.
 
Yurtlarda karantina altına alınanlar yemek ihtiyaçları Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Sağlık Müdürlüğü ise buralarda sağlık personeli görevlendirecek, yurtlarda çalışan tüm personele kişisel koruyucu ekipman temin edecek.
 
İl Pandemi Kurulu, Pamukkale Üniversitesi Merkez Laboratuvarı tarafından yapılan testlerin de 24 saati geçmeyecek şekilde sonuçlandırılması için gerekli önlemler alınacak.
 
İl Pandemi Kurulu ayrıca pazaryerlerinde sabit ve sürekli pazar uygulamasına geçilmesine ve denetimlerin sıklaştırılmasına da karar verdi.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku