Gündem:
Türbe ziyaretlerine kısıtlama, davulcuya bahşiş yasağı

İl Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Hasan Karahan başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sağlık Müdürü Berna Öztürk ve ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla toplandı.

Meclis, ramazan aylarında en çok ziyaret edilen yerler olan türbelere yönelik karar aldı. Karara göre ramazan ayı boyunca türbe ziyaretlerinin kısıtlanmasına karar verildi.
Ramazanların vazgeçilmezi olan davulculara yönelik de önemli düzenlemeler getirildi. Hıfzıssıhha Meclisi, ramazan davulcularının bahşiş almak adına evleri ziyaret, kapı zili çalmak gibi bulaş riski oluşturabilecek davranışlarını önleyebilmek için ramazan davulcularının faaliyetleri sonucu alacakları bahşişlerin tek tek vatandaşlar/haneler yerine toplu olarak yerel imkânlarla sağlanmasına karar verildi.
 
Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi amacıyla fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımının her gün saat 18.00 itibariyle sonlandırılmasına, iftar saatlerinden sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerinin devam etmesine karar verildi.
Mezarlık ziyaretlerinin kontrollü olarak yapılabilmesi için mezarlıklara giriş ve çıkışların ayrı olarak planlanması talimatı verilirken, arife günü ile bayram günlerinde mezarlık ziyaretlerinde ateş ölçümü yapılmasına, sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımına ilişkin kontrollere ağırlık verilmesi kararlaştırıldı.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku