banner175
18 mahallede en küçük eve 60 metrekare sınırı
Yapılan düzenlemeye ilişkin açıklama yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Özel ve yoğun çalışmayı gerçekleştiren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Pamukkale Beleddiyesi ve komisyonun çalışmasıyla madde meclise geldi. Bundan 4-5 ay önce inceleme yapmak üzere gelen bir heyet kütle belirtilmediyese yüzde 40 uygulanır raporu tutulmuştu. Bu konu şehrimizin gündemine geldi. Geriye dönük uygulandığında hak kaybı olacaktı. Geçmişte encümenlerde alınan kararlar dikkate alınarak kütle oranları yeniden belirlendi. Mümkün mertebe vatandaşımız mağdur etmemek için elimizden geleni yaptık. Bir yadan da kamu yararını da geleceği de düşünmek gerekiyordu. Tüm hassaiyetleri gözeterek çalışma yaptık. Yapılan düzenlemede hem vatandaşlarımızın haklarının zayi olmaması hem de kamu adına yarar dengesini kurmaya dikkat ettik” dedi.
Apart yapımını yakından ilgilendiren 60 metrekare sınırına ilişkin de konuşan Başkan Osman Zolan, “Pamukkale Belediye meclisimizce 60 metrekare kararının uygulanmasını karar alınmıştı. Bunu 18 mahalleyi kapsayacak şekilde değişikliğe gidiyoruz. Önceki kararda tüm mahalleleri kapsıyordu. Şimdi sadece 18 mahalleyi kapsayacak”diye konuştu.
 
Yeni ruhsat alımı tarihinin 3 Mart’tan 30 Haziran 2017’ye çekildiğini de müjdeleyen Başkan Zolan, “30 Hazirana kadar inşaat yapı ruhsatı almış olanların ruhsatları geçerli sayılacak. Herkesin mazeretleri olabilir diye bu tarihi 30 Hazirana çektik” diye konuştu.
 
Niçin 60 metrekare sorusunu da yanıtlayan Başkan Osman Zolan, “Sınırlama getirdiğimiz mahallelerimiz merkez mahalelerdir. 4 katta 16 bağımsız bölüm oluşuyor. Bu da hem ulaşım hem de sosyal donatılar anlamında vatandaşımızın sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Buna engel olmak adına bu kararı aldık” diye konuştu.
Buna benzer kararın Merkezefendi Belediyesince ilerleyen süreç içinde alınması bekleniyor. Bu arada madde meclisten oybirliğiyle geçti.
İşte 60 metrekare sınırı getirilen mahalleler;
Aktepe
Anafartalar
Kayıhan
Cumhuriyet
Hürriyet
Dokuzkavaklar
Mehmetçik
Kuşpınar
İstiklal
Fesleğen
Hacıkaplanlar
Fatih
Pelitlibağ
Topraklık
İncilipınar
Atalar
15 Mayıs
Deliktaş
HABER: Murat DEMİRBİLEK
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku