Büyükşehir üretici desteklerinde hız kesmiyor
Kırsala verdiği desteklerle üreticilerin yüzünü güldürmeye devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, 3 ilçedeki 4 bin dekar alanda üretim yapacak 515 üreticiye 9 tonluk silajlık mısır tohumu desteği verdi. Projenin çiftçilere katkı sağlayacağını belirten Başkan Zolan, “Çiftçilerimizin mutlu olması, bizleri de mutlu edecektir” dedi.

Proje çiftçilere çok büyük katkı sağlayacak
Tarım ve Orman Denizli İl Müdür Yardımcısı Üge her geçen yıl Denizli’de bitkisel ve hayvansal üretimin verim ve kalitesinin arttığını söyledi. Üge, “Çiftçilerimizin en ucuz şekilde hayvan yemi üretimi ve meralardaki ot verimliliğinin sağlanması amacıyla Çameli, Beyağaç ve Kale’de 515 üreticiye verilmek üzere 9 ton silajlık mısır tohumu desteğinde bulunuyoruz” dedi. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan da Çameli’de tarımın yanı sıra hayvancılığında yoğun olarak yapıldığını kaydetti. Başkan Osman Zolan’ın kendilerine her zaman her konuda destek olduğunu belirten Arslan, “Yem fiyatlarını düşürebileceğimiz en büyük faktörlerden biri kaba yem üretimi. Kaba yem üreteceğimiz madde de bu silajlık mısır tohumu. Bu proje gerçekten bize çok büyük katkı sağlayacak. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Başkan Zolan: “Çameli parmakla gösterilen ilçeler arasına girdi”
Başkan Osman Zolan ise, Denizli’nin 2014 yılında Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından kırsal kalkınma açısından da pek çok önemli yatırım ve hizmet gerçekleştirdiklerini söyledi. Çameli ilçesi ve Denizli genelinde çiftçilere yönelik yapılan çalışmaları tek tek anlatan Başkan Zolan, “Çiftçimizin neye ihtiyacı varsa onu gidermek için uğraşıyoruz. Çameli son 7-8 yılda hamdolsun çok mesafe aldı. Çameli bugün parmakla gösterilen ilçeler arasına girdi. Artık herkes Çameli’ne gelmek istiyor” dedi. Çameli’de çiftçilerin yanı sıra hayvancılıkla uğraşan vatandaşları da unutmadıklarını dile getiren Başkan Zolan, “Hayvancılığımız her geçen gün gelişiyor. Bu noktada birçok çalışmamız var. Bugün desteklediğimiz kaba yem diye tabir edilen silajlık mısır, hayvancılıkta verimlilik ve kaliteyi çok daha yukarıya çıkarabilecek bir üründür” diye konuştu.
“Üreticinin her zaman yanında olduk”
Başkan Osman Zolan sözlerine şöyle devam etti: “Dışarıdan satın alacağımız yemle hayvancılığın sürdürülebilmesi ekonomik değil, doğru da değil. Bizim öncelikle kendi imkanlarımızla yemimizi sağlamamız lazım. Çameli’mizin yanında Beyağaç ve Kale ilçemizi kapsayan silajlık mısır tohumu dağıtım işlemi gerçekleştiriyoruz. Bu bir başlangıç. Seneye geri dönüş ve talebe göre üreticilerimizi daha geniş şekilde desteklemeyi Allah’ım bizlere nasip etsin. İnşallah bu projemiz çiftçilerimize katkı sağlayacaktır. Çiftçilerimizin mutlu olması, bizleri de mutlu edecektir. Allah’ım bereketli eylesin. Bol ürün olsun. Biz üreticinin her zaman yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.” Konuşmaların ardından çiftçilere silajlık mısır tohumları teslim edildi.